Košarka
SPORTOVI
Košarka
Izgleda 'monstruozno'

VIDEO 30 sekundi čistog spektakla: To mogu samo njih dvojica!

Predvođeni briljantnim Chrisom Paulom, Los Angeles Clippersi su u svome Staples Centeru nadigrali Golden State sa 126:115, dok je Chicago kod kuće došao do minimalne pobjede protiv New Yorka (82:81).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo su dvije utakmice odigrane u četvrtak navečer u NBA ligi, ali u obje je bilo iznimno uzbudljivo. Clippersi su se u sudaru dviju napadački raspoloženih momčadi pokazali boljima od Warriorsa, a pritom je Paul upisao 42 koša, 15 asistencija i šest ukradenih lopti. Posebno je dojmljivih bilo 30 sekundi unutar treće četvrtine kada je Paul tri puta zaredom (!) asistirao Blakeu Griffinu za 'alley-oop'.

Griffin je, inače, zaključio dvoboj s 23 koša i deset skokova, a treba istaknuti i J.J. Reddicka i Jamala Crawforda koji su ubacili po 17 koševa, te DeAndrea Jordana koji je skupio čak 17 skokova. I druga je strana imala više razigranih pojedinaca, a predvodio ih je Stephen Curry s 38 koševa i devet asistencija, ali i čak 11 izgubljenih lopti. David Lee je ubacio 22, andrew Bogut 17 koševa, a Andre Iguodala je upisao 14 poena i 11 asistencija.

Poput Clippersa, i Chicago je u četvrtak došao do prve pobjede sezone, a zasluge za to pripadaju ponajprije Derricku Roseu koji je pogodio pobjednički koš 5.7 sekundi prije kraja. Roseu je to bila prva domaća utakmica nakon 18-mjesečne stanke zbog ozljede koljena, a zaključio ju je s 18 koševa i šest skokova. Luol Deng je dodao 17 poena i šest asistencija, a Joakim Noah je skupio 15 skokova.

Nakon Roseova koša Carmelo Anthony nije iskoristio napad za pobjedu Knicksa. Najbolji strijelac New Yorka ubacio je 23 koša, te dodao po šest skokova i asistencija. Tyson Chandler je, pak, uhvatio čak 19 lopti pod obručima.

NBA liga, četvrtak:

Chicago - New York 82:81 (Rose 18k, Deng 17k / Anthony 22k)
Los Angeles Clippers - Golden State 126:115 (Paul 42k, 15a, Griffin 23k, 10sk / Curry 38k, 9a)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider