Košarka
SPORTOVI
Košarka
želja su OI

HKS ide po novog-starog izbornika: 'Prvo razgovori pa odluka'

Stručni savjet za mušku košarku Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) nakon sastanka u ponedjeljak dao je preporuku da se angažira Velimira Perasovića kao izbornika reprezentacije za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Torinu od 4. do 9. srpnja

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana je II. sjednica Stručnog savjeta za mušku košarku. Na sjednici su bili prisutni Dino Rađa (predsjednik), članovi Damir Knjaz, Veljko Mršić, Ante Nazor, Danijel Jusup, Damir Mulaomerović. Uz njih bili su prisutni i predsjednik HKS-a Ivan Šuker, te stručni tajnik HKS-a Josip Jerko Vranković. 

"Stručni savjet daje preporuku da se prvotni razgovor o angažiranju Velimira Perasovića kao izbornika muške seniorske reprezentacije, za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, obavi s predsjednikom kluba Laboral Kutxa gospodinom Jose Antonio Querejetom".

Istovremeno će se razgovori obaviti i s Velimirom Perasovićem, a nakon istih donijet će se konačna odluka o izborniku hrvatske seniorske reprezentacije na sjednici Upravnog odbora HKS-a. Izbornikov, ma tko god to bio, sljedeći zadatak bit će pokušaj plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiro na kvalifikacijskom turniru koji će se održati u srpnju u Italiji.

Podsjetimo, Perasović je bio izbornik Hrvatske na posljednjem Eurobasketu, koji se između ostalog igrao i u Zagrebu, koji smo okončali katastrofom protiv Češke u osmini finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider