Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prelomili u zadnjoj četvrtini

Srbija na Teodosićev i Ercegov pogon riješila Češku za polufinale

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman u polufinale Eurobasketa nakon što je u četvrtfinalnom ogledu u Lilleu pobijedila Češku 89-75 (21-21, 24-21, 22-21, 22-12).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je deklasirala Hrvatsku, Češka nije uspjela prirediti još jedno iznenađenje na EP-u. Premda je pružila dobar otpor u prve tri četvrtine, to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu protiv svjetskog doprvaka. Srbija je ovom pobjedom izborila plasman u prvo polufinale na europskoj smotri nakon 2009. kada je u Poljskoj bila druga, dok će Česi razigravati za plasman od petog do osmog mjesta.

Češka je odlično ušla u susret i u prvoj četvrtini je imala i po sedam koševa viška (12-5, 16-9). Srbija je ipak u samoj završnici četvrtine uspjela nadoknaditi zaostatak i na prvi odmor se otišlo rezultatom 21-21. U drugoj dionici Srbija je cijelo vrijeme bila u vodstvu, najviše je imala plus šest (42-36), no Česi su do poluvremena uspjeli smanjiti na podnošljiva tri koša zaostatka (42-45). U trećoj četvrtini gledali smo izjednačenu igru u kojoj su Česi odlično parirali. Srbija je utakmicu prelomila u uvodnim minutama posljednje četvrtine kada je serijom 8-1 pobjegla na 11 razlike (75-64) i do kraja utakmice je samo povećala prednost.

Najefikasniji igrači u srpskim redovima bili su Zoran Erceg s 20 koševa, Miloš Teodosić s 12 koševa i 14 asistencija, te Miroslav Raduljica sa 16 koševa i pet skokova. Kod Čeha najefikasniji su bili Jan Vesely sa 23 koša i 10 skokova, te Tomas Satoransky sa 20 koševa, te po četiri skoka i asistencije.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinalnog ogleda između Italije i Litve. U utorak su plasman u polufinale izborili Španjolska i Francuska. Španjolci su u uneizvjesnom susretu porazili Grčku 73-71, dok je Francuska bez većih problema dobila Latviju 84-70. Francuska i Španjolska će put u finale tražiti 17. rujna, a drugi polufinalni susret je na rasporedu dan kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider