Košarka
SPORTOVI
Košarka
Saga završena

Lakersi razočarani: Howard otkrio gdje će nastaviti karijeru!

Dwight Howard, najdominantniji centar današnjice, karijeru će nastaviti u Houston Rocketsima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najtraženijih košarkaša u NBA ligi ovog ljeta, centar LA Lakersa Dwight Howard, pronašao je novi klub. Bit će to Houston Rocketsi.

"Odlučio sam postati član Houston Rocketsa. Osjećam da je to za mene najbolje mjesto. Uzbuđen sam zbog priključenja Rocketsima i veselim se sjajnoj sezoni“, poručio je 27-godišnji centar putem Twittera.

Lakersi će odlaskom Howarda izgubiti sjajnog centra, ali će im ostati oko 30 milijuna dolara u salary capu, koje će moći iskoristiti za dovođenje novih pojačanja.

"Informirani smo o Dwightovoj odluci da se ne vraća u Lakerse. Naravno da smo razočarani. Međutim, sad ćemo krenuti u drugom smjeru s mislima prema budućnosti i kao i uvijek pokušat ćemo sagraditi najbolju moguću momčad koju će navijači Lakersa s ponosom bodriti“, stoji u priopćenju generalnog menadžera Lakersa Mitcha Kupchaka.

Ostali Howardovi "udvarači" bili su Dallas, Golden State i Atlanta, ali Houston je pobijedio konkurenciju, pa će nekadašnji igrač Orlanda ići stopama velikih centara Rocketsa poput Hakeema Olajuwona i Yao Minga.

Prošle je sezone u Lakersima Howard bio na prosjeku od 17.1 koša i 12.4 skoka u 76 odigranih susreta, što su vrlo dobre brojke, ali daleko od onih koje je imao u osam sezona provedenih u Orlandu. Doduše, valja reći da se prije sezone oporavio od operacije leđa, što je moguće utjecalo na njegove izvedbe.

Kako bilo, najdominantniji centar današnjice karijeru će nastaviti u Rocketsima koji mu mogu ponuditi četverogodišnji ugovor vrijedan oko 88 milijuna dolara, godinu dana kraći i puno "siromašniji" od 118 milijuna dolara koliko su Lakersi mogli staviti na stol. Transfer ne može službeno biti potvrđen do 10. srpnja, kada će biti određen salary cap za sljedeću sezonu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider