Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Taj šut prelomio sve

VIDEO Pogledajte kako je hrvatski kapetan utišao Grobare u Pioniru

Beograđani su se taman ponadali da bi mogli preokrenuti, ali onda je uslijedio hladan tuš.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić postigao je ključnu tricu u pobjedi svog AEK-a u Beogradu protiv Partizana, u sklopu 13. kola skupine E FIBA Lige prvaka.

Završilo je 65:69 (11:19, 22:22, 20:14, 12:14), a utakmicu je prelomila trica koju je Ukić postigao pri rezultatu 60:62 minutu i 20 sekundi prije kraja utakmice u dvorani Pionir.

U preostalom vremenu Ukić je pogodio još jedno slobodno bacanje te je dvoboj završio s 13 koševa, osam asistencija i dva skoka.

"Čestitam mojim igračima na velikoj pobjedi. Velika je stvar pobijediti Partizan u Beogradu, mislim da je ovo moja prva pobjeda nad njima ovdje. Nadam se da ćemo se susresti s njima na Final Fouru", izjavio je nakon utakmice trener AEK-a Jurij Zdovc, legendarni Slovenac koji je bio Ukićev suigrač u šampionskoj momčadi Splita 2003. godine, koju je predvodio Dino Rađa.

AEK je nakon ove pobjede izjednačen po broju pobjeda s Partizanom i njemačkim Ludwigsburgom.

Cibona umanjila šanse za drugi krug

Sinoć je u FIBA Ligi prvaka nastupila i Cibona, ali se nije dobro provela. Strasbourg ju je u Francuskoj pobijedio sa 71:56 (15:9, 17:17, 23:22, 16:8) čime su Vukovi umanjili svoje izglede za plasman u nokaut fazu ovog natjecanja.

U zadnjem kolu Cibona dočekuje belgijski Oostende i u slučaju pobjede osvojit će peto mjesto, a to bi moglo biti dovoljno za plasman u drugi krug jer iz pet skupina četiri najbolje petoplasirane momčadi izborit će mjesto u nokaut fazi.

Cibona je imala izrazito lošu šutersku večer, pogodivši tek 19 od 59 šuteva iz igre i šutirajući trice skromnih 4/22. Francuzi su to iskoristili za uvjerljivu pobjedu koja nijednog trenutka utakmice nije dolazila u pitanje.

Najbolji strijelac Cibone bio je Scott Reynolds sa 15 koševa, ali nije imao raspoložene suigrače. Luka Žorić je ubacio 12, a Željko Šakić 11 poena. Za domaću momčad Slaughter i Murphy ubacili su po 13, a Walker i Howard po 11 koševa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider