Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Dennis the Menace'

Rodman u Sjevernoj Koreji: 'Veliki vođa' navijao je za Bullse!

Bivši košarkaš Dennis Rodman (51), peterostruki NBA prvak, otputovao je u Sjevernu Koreju gdje je dio ekspedicije koja promovira košarku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Član Košarkaške kuće slavnih doputovao je u Sjevernu Koreju, točnije Pyongyang u utorak zajedno s televizijskom kućom VICE i trojicom igrača planetarno poznate košarkaške momčadi Harlem Globetrotters. VICE će snimati njihov boravak u Sjevernoj Koreji, te ga tijekom 2013. godine objaviti na HBO televiziji.

Rodmanov zadatak je promocija košarke, odnosno organizacija trening-kampova za djecu, kao i igranje protiv najboljih momčadi Sjeverne Koreje.

Iako su tenzije između Sjedinjenih Američkih Država i Sjeverne Koreje napete, vođa azijske države Kim Jong-un dopustio je američkoj ekspediciji posjetu s obzirom da je tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća bio veliki navijač Chicago Bullsa.

Rodman je kao igrač sedam uzastopnih sezona bio najbolji skakač lige, dok je tijekom karijere bio na prosjeku 13.1 skoka po susretu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider