Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak put

Skromni 21-godišnjak koji je zaludio NBA otkrio što mnogi nisu znali

Od rookieja kojemu su zviždali do miljenika navijača Knicksa, Kristaps Porzingis došao je u manje od godinu dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porzingis je u svojoj prvoj NBA sezoni nadmašio sva očekivanja. Bio je među najboljim rookiejima godine i da nema bravuroznog Townsa, vjerojatno bi bio najbolji igrač prošlogodišnje draft klase. No unatoč tome, mladi Latvijac definitivno je zvijezda u usponu.

NBA je već zapljusnula 'Porzingismanija', a dosadašnjim igrama u predsezoni pokazao je kako se od njega može očekivati novi iskorak. Međutim, ne tako davno Porzingis je imao dosta poteškoća u svojoj mladoj karijeri. Prema njegovim riječima, imao je problema čak i s trčanjem na treninzima.

''Došao sam u Španjolsku igrati za Sevillu kada sam imao 15 godina. S obzirom da sam bio daleko od svoje obitelji s kojom sam dotad živio te nisam znao jezik, bilo je teško. Nikad neću zaboraviti kada me trener u mojoj prvoj sezoni pitao: 'Što nije u redu s tobom?' Nisam imao odgovor'', prisjetio se krilni centar Knicksa u svom blogu za 'The Players Tribune' te nastavio:

''Mislio sam da nešto nije u redu sa mnom. Naporno sam radio, ali nisam mogao držati korak sa suigračima. Nisam imao odgovore na to što se događalo. Bio sam nostalgičan i želio sam se vratiti u Latviju. Čak sam jednom prilikom i spakirao stvari.

Ali onda sam ponovno počeo trenirati s momčadi. Kako su dani prolazili, osjećao sam se bolje. Uoči nove sezone poradio sam na masi i došao sa 71kg na 85kg. I tada sam se osjećao jako dobro. Kasnije sam saznao od klupskih liječnika da sam patio od anemije.''

21-godišnji Latvijac prošle je sezone izabran kao četvrti izbor drafta, a navijači Knicksa dočekali su ga zvižducima. No, brzo im je pokazao kako su se prevarili.

''Gledajući unatrag, zanimljivo je razmišljati o stvarima koje sam prošao i što sam učinio. Još sam ovdje, živ sam. Prije pet godina nisam mogao trčati na treningu da me ne uhvati želja za spavanjem, a sada sam u New York Knicksima'', objasnio je Porzingis.

Mnogi u NBA-u uspoređuju ga s Dirkom Nowitzkim, a on sam reći će za njega da je 's 20 godina bio puno bolji nego što je on sada'. Time samo pokazuje da je na pravom putu. 
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider