Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Tko vas je pokrao?'

Pogledajte dramatičnu pressicu u Ciboni: 'Vidjeli ste što smo doživjeli'

Nakon što je Cibona u zadnjoj sekundi došla do Kupa, iz Cedevite je krenulo curiti gorčina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sandro Nicević pogodio je za 77:76 praktički sa zvukom sirene, a onda je krenula lavina događaja koja je zasjenila slavlje osvajača Kupa Krešimira Ćosića. Prvo je Marko Tomas poput huligana odlučio stati na kraj konstantnim vrijeđanjima jednog gledatelja tako što ga je jednostavno nokautirao, a onda su iz Cedevite krenule optužbe.

>> Tomasov težak ispad: Sramota i/ili napokon 'ćuka' u našoj košarci?

>> Ciboni kup u zadnjoj sekundi, u Cedeviti bijesni: Tomas nokautirao gledatelja!

Dok je gradonačelnik Milan Bandić slavio s košarkašima Cibone, u Cedeviti su bili bijesni. Tvrde, a ne samo oni, kako su teško pokradeni od strane sudaca. Nisu se pojavili na dodjeli medalja, a Aco Petrović nije došao na press konferenciju nakon utakmice.

Glasnogovornik Cedevite Igor Jagić objasnio je nedolazak na dodjelu medalja nepostojanjem protokola. Kaže kako im nitko nije rekao što trebaju raditi, ali jasno je kako su igrači nakon poraza bili bijesni.

Umjesto trenera Cedevite, na press konferenciju stigao je sportski direktor Matej Mamić i otvorio dušu.

''Bilo bi lijepo da pred ovoliko navijača imamo feštu košarke. Da napokon začepimo usta svima koju kažu da u Hrvatskoj nema lijepe košarke. Prevarili smo se. Ovo nije bila fešta. Bili smo u najboljoj formi i šteta što nam nije bilo dovoljno da vodimo 10 razlike. Svi ste vidjeli što se događalo.''

Mamić je okolišao.

''Vidjeli ste mnoge stvari koje smo doživjeli. Žao mi je što moram ovako kvariti zadovoljstvo mladog trenera Lutza kojeg stvarno jako cijenim.''

Novinare je zanimalo srame li se kapetan Cibone Rozić i trener Danijel Lutz ovakve pobjede.

''Meni nije žao'', rekao je Rozić, dok mladi trener 'cibosa' nije htio dodavati ulje na vatru.

''Upravo su prezentirali što sam govorio da nije bilo ljudskosti i fair playa. Cijela utakmica je ličila na linč, možda je zato Tomas tako i reagirao. Nisam vidio Acu, jer sam ostao da prisustvujem ceremoniji'', rekao je Matej Mamić.

Okupljeni novinari zahtijevali su od Mamića da točno kaže tko ih je navodno pokrao. Zamjerate li HKS-u što je Cedevita izgubila kup?

''Neću to reći. Ja zamjeram onim ljudima koji su trebali osigurati da igramo korektnu utakmicu. Očito ću morati opet učiti nakon 26 godina u košarci što su koraci, što je faul u napadu i ostala košarkaška pravila'', završio je Mamić i napustio press konferenciju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider