Košarka
SPORTOVI
Košarka
Babo, care!

Fantastični Bogdanović sredio Clipperse, drama u najvećem derbiju NBA lige

U noći sa četvrtka na petak u NBA ligi je odigrano šest utakmica, a zablistao je najbolji hrvatski košarkaš.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je prvo ime utakmice između svojih Indiana Pacersa i Los Angeles Clippersa. Pacersi su slavili sa 116-92, a do pobjede ih je predvodio Bogdanović koji je postigao 29 koševa i postao drugi Hrvat koji je u NBA ligi uspio ubaciti 5.000 poena.

Šut iz igre mu je bio 12-19 (trice 3-6), a imao je i sedam skokova i jednu asistenciju, a njegov učinak posebno je impresivan ako se zna da uopće nije igrao cijelu utakmicu odnosno da je na parketu proveo nepune 32 minute.

"Prije ove izgubili smo tri utakmice zaredom i mnoge bi momčadi počeli sumnjati u sebe i okrivljavati se međusobno, ali smo pokazali naše zajedništvo i dobru međusobnu kemiju. Igramo jako dobru košarku i trebamo tako nastaviti", izjavio je nakon utakmice Bojan koji je nakon jednog zakucavanja pao na glavu, ali srećom sve je prošlo bez posljedica.

Indiana je trenutno treća momčad Istočne konferencije, s jednom pobjedom više od Boston Celticsa koji su sinoć u svom TD Gardenu izgubili od Los Angeles Lakersa sa 128-129 košem Rajona Ronda u zadnjoj sekundi.

U okršaju klubova koji gaje najveće rivalstvo u NBA ligi Celticsima je presudio njihov nekadašnji igrač, postigavši koš sa zvukom sirene u trenutku kada se činilo da je utakmica za Lakerse već izgubljena...

Rezultati:

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 116-92
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 122-112
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 101-119
Boston Celtics - Los Angeles Lakers 128-129
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 117-95
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 127-118

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider