Košarka
SPORTOVI
Košarka
blijedi hawksi

NBA: Krenulo je! Curry i Warriorsi furiozni na otvaranju, poraz ozlijeđenog LeBrona

U noći s utorka na srijedu krenula je najjača košarkaška liga svijeta - NBA...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi krenuli su maksimalno ozbiljno i angažirano, te su sa 111:95 slavili protiv New Orleans Pelicansa. Prošlogodišnji najkorisniji igrač lige (MVP) Stephen Curry uništio je Pelicanse u prvoj četvrtini s 24 poena, odnosno 40 u cijeloj utakmici. Pogodio je prvih sedam od devet pokušaja šuta (četiri trice), a susret je završio s učinkom 14 od 26 iz igre, sedam asistencija i čak šest skokova.

Ususret NBA sezoni: Može li itko zaustaviti LeBrona Jamesa i Cavse na Istoku?

Ususret NBA sezoni: Nikad brutalniji Zapad; Svi žele srušiti Warriorse

Hrvatska peta po broju igrača u NBA-u: Četvorica kreću u novu sezonu

Warriorsima su uoči utakmice podijeljeni NBA prsteni za prošlosezonski naslov prvaka, a na ceremoniji se pojavio i trener Steve Kerr koji nije vodio susret jer se još nije oporavio od operacije leđa. Susret je kao privremeni trener vodio Luke Walton.

Spomenimo i mizeran učinak vođe New Orleansa Anthonyja Davisa, koji je susret završio sa šutem četiri od 20 iz igre.

Prošlosezonski finalisti Cleveland Cavaliersi poraženi su na gostovanju kod Chicago Bullsa 97:95. Nikola Mirotić i Derrick Rose predvodili su Bullse do pobjede s 19, odnosno 18 poena i to sve pred očima američkog predsjednika Baracka Obame.

Ključni detalj na utakmici dogodio se u posljednjim sekundama kada je najprije Pau Gasol blokirao LeBrona Jamesa u pokušaju polaganja, a onda je ubacivanje sa strane presjekao Jimmy Butler. James je susret, u kojem je nekoliko puta napuštao parket zbog bolnih leđa, završio s 25 poena i 10 skokova.

Recimo i da je to bila premijerna pobjeda Freda Hoiberga na klupi Chicaga.

Najveće iznenađenje večeri priredili su Detroit Pistonsi, koji su na gostovanju kod najbolje momčadi Isstoka u regularnom dijelu prošle sezone, Atlanta Hawks, slavili 106:94. Kentavious Caldwell-Pope predvodio je petoricu startera koji su ubacili dvoznamenkasti broj poena. Caldwell-Pope je ubacio 21, Andre Drummond 18 uz čak 19 skokova, dok je Marcus Morris upisao 'double-double' učinak s 18 koševa i 10 skokova.

Dennis Schröder predvodio je Hawkse s 20 poena, Paul Millsap pridodao je 19, a Jeff Teague 18.

U noći sa srijede na četvrtak igra se čak 14 utakmica!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider