Košarka
SPORTOVI
Košarka
Briljirao i West

Indiana nošena Georgeom spasila prvu meč-loptu

Košarkaši Indiana Pacersa savladali su u Indianapolisu Miami Heat 93:90 u petoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige i tako smanjili zaostatak u seriji na 3:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je ovo prva meč-lopta za Miami, a Indiana je pobijedila zahvaljujući sjajnom Paulu Georgeu i problemu s osobnim pogreškama Miamijevog najboljeg igrača LeBrona Jamesa (4 osobne nakon samo 11 sekundi igre u drugom poluvremenu). James je odigrao svega 24 minute i za to je vrijeme upisao najslabiji učinak u karijeri u doigravanju, svega 7 poena, dok je s druge strane briljirao George s 37 ubačenih koševa, od čega 21 u posljednjoj četvrtini.

George i David West kombinirano su zabili Indianinih 36 posljednjih koševa, uključujući svih 29 u posljednjoj četvrtini. Nakon Jamesove trice za poravnanje na 81:81 tri minute i 51 sekundu prije kraja George je ubacio sljedećih osam koševa Pacersa, uključujući dvije trice za vodstvo 91:87 46 sekundi prije kraja. Miami je imao posljednju priliku za poravnanje, ali trica Chrisa Bosha iz kuta 4.9 sekundi prije kraja nije našla put kroz mrežicu.

Koliko je George odigrao sjajno drugo poluvrijeme za Indianu svjedoči podatak da je šutirao 12-19 iz igre, od čega 8-10 u posljednjoj četvrtini. West je susret završio s 19 koševa i 9 skokova, Roy Hibbert ubacio je 10 uz 13 skokova, dok je Lance Stephenson susret završio s 12 koševa. Kod Miamija je prednjačio Bosh s 20 koševa i 10 skokova, dok su Dwyane Wade i Rashard Lewis ubacili po 18. Lewis je trice gađao 6-9, iako je do tog trenutka iza linije za tri poena šutirao 0-6, a 3-21 u cijelom doigravanju.

Šesta utakmica serije igra se u petak u Miamiju, a potencijalna sedma prema potrebi u nedjelju u Indianapolisu.

NBA doigravanje, finale Istočne konferencije:

Indiana (1) - Miami (2) 93:90 (George 37k, 6s, West 19k, 9s / Bosh 20k, 10s)

(Miami vodi u seriji 3:2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider