Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poput Olympiacosa

'Naša prekrasna ovosezonska priča je morala završiti na ovaj način'

Trener Cibone Slaven Rimac nakon svog prvog osvojenog trofeja u novoj ulozi sve je zasluge pripisao svojim igračima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Tokom ove dvije utakmice na Final Fouru, naša prekrasna ovosezonska priča je morala završiti na ovaj način. U četvrtak je Crvena zvezda promašivala šuteve protiv nas, danas Cedevita. Čitav ovaj dio sezone bio je užitak raditi s igračima. Njima pripadaju sve zasluge", rekao je Rimac, te dodao:

Cibona razbila Cedevitu i po prvi put u povijesti osvojila ABA ligu!

Šarić MVP Final Foura: Dokazali smo da novci ne igraju na parketu!

"Borili smo se, 'krvarili', za većinu neočekivano došli na Final Four i zato smo bili neopterećeni čime smo stekli neočekivanu prednost pred ostalim ekipama".

Na pitanje kako gleda na igru najboljeg igrača ABA lige ove sezone i najkorisnijeg igrača završnog turnira Darija Šarića, Rimac je odgovorio:

"Šarića smo postavili u lidersku ulogu, među nama je bilo i svađa i trzavica, ali ovo danas mu je putokaz u kojem smjeru njegova karijera mora ići. Želja nam je da za dvije do tri godine zaigra na 'All-Star' utakmici u NBA ligi. On to može".

Trener Cedevite Jasmin Repeša čestitao je Ciboni na pobjedi kazavši kako je čitava njegova momčad u finalu podbacila.

"Čestitke Ciboni na apsolutno zasluženoj pobjedi. Sve što je bilo prije dva dana dobro u našoj igri, kada smo odigrali možda i najbolju utakmicu sezone, danas nije funkcioniralo. Ostali smo veliki dužnici svima, samima sebi, gledateljima, poslodavcima i našoj publici koja je došla u velikom broju. Danas nam je falilo energije, mirnoće, provođenja onog što je dogovoreno. Međutim, to je život. Život ide dalje i iz ovoga treba izvući pouke, jer bila je jedna lijepa prilika, nismo je iskoristili i treba se okrenuti izazovima koji dolaze.

Najbolji igrač lige, 20-godišnji Dario Šarić i u izjavama je pokazao veliku zrelost za svoje godine.

"Došli smo u Beograd kao Olympiakos na zadnja dva Final Foura Eurolige, bez opterećenja. U finalu smo odligrali odličnu utakmicu, ušli smo furiozno u utakmicu, prezentirali brzu košarku. Cedevita nije bila za prepoznati. Pokazali smo da ne igraju novci, mi smo momčad koja ima najviše vica u igri i to nam je donijelo pobjedu".

Kapetan Cibone Marin Rozć, koji je nakon tri poraza u finalima napokon osvojio regionalnu ligu, kazao je:

"Presretan sam, san otprije dva dana se nastavio. Danas smo nadigrali Cedevitu u svim segmentima košarkaške igre i zasluženo pobijedili".

Igrači Cedevite poriznali su kako je Cibona u finalu bila daleko bolji suparnik.

"Težak poraz za nas, Cibona je bila bolja svih 40 minuta i zasluženo je pobijedila. Iskoristili su sve naše slabosti, našu nepotrebnu nervozu i od početka vodili vodu na svoj mlin", rekao je Miro Bilan.

"Definitivno nismo zaslužili pobijediti jer je Cibona bila bolja od nas. Izgledali smo kao da nam nije stalo. Veliko pražnjenje emocija nakon Partizana jedan je od razloga, ali nije opravdanje", izjavio je Luka Babić.

Predsjednik Cibone i pročelnik Zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić istaknuo je kako je ovo večeras bio jedan festival hrvatske košarke u Beogradu.

"Ovo je sjajno, jako sam zadovoljan", poručio je Lovrić.

Upitan od novinara kako komentira svoje predsjedanje Cibonom, rekao je da je bolje da ga ne pitaju jer su to tri godine koje ne bi poželio ni najvećem neprijatelju u životu.

"Međutim, kad doživite ovo što smo doživjeli u četvrtak i ovo što smo dožiovjeli večeres, onda se nekako isplati", izjavio je Lovrić još za vrijeme trajanja utakmice, a po završetku dvoboja je kazao:

"Sjajno. Očekivano. Znali smo da smo bolji od Cedevite, potvrdili smo još jednom da smo u biti puno bolji".

Na pitanje, kakav bi ishod bio da je umjesto Cedevite suparnik u finalu bio partizan, Lovrić je odgovorio:

"Da je u finalu bio Partizan, bilo bi nam još draže i još slađe, a sasvim sigurno bi Cibona osvojila ABA ligu. Sada nas očekuje hrvatsko prvenstvo koje trebamo osvojiti, a onda Euroliga. Ako Bog da, spremit ćemo se".

Lovrić se na kraju zahvalio zagrebačkim novinarima što su došli podržati košarku i najbolju momčad u regionalnoj ligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider