Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesni Šarić

Cibona razbila Cedevitu i po prvi put u povijesti osvojila ABA ligu!

Košarkaši Cibone pobjednici su 13. izdanja regionalne ABA lige. U hrvatskom finalu igranom u beogradskoj Kombak Areni pobijedili su Cedevitu s 72-59...

''Vukovi'' su nakon tri dosadašnja izgubljena finala napokon dočekali trijumf u ovom natjecanju, a u završnoj utakmici ih je, kao i tijekom većeg dijela sezone, predvodio briljantni Dario Šarić. Spomenimo i da je Cibonin naslov tek drugi za hrvatsku košarku u ABA ligi, nakon onoga koji je 2003. osvojio Zadar pobijedivši u finalu Maccabi.

Cibona je u finalu bila bolja praktički od samog početka. Cedevita je povela u prvoj četvrtini s 8-4, ali uslijedila je serija Rimčeve momčadi 10-0 nakon čega košarkaši Jasmina Repeše više nijednom nisu imali vodstvo. Nova se velika serija dogodila u drugoj četvrtini kada je Cibona došla od 23-21 do 31-21, da bi na odmor otišla s prednošću 34-26.

Šarić je bio sjajan u prvom poluvremenu iako nije bio posebno šuterski raspoložen, pa je u prve dvije četvrtine ubacio samo šest koševa. No, u nastavku Cedevita više nije mogla zaustaviti ni Šarićev šut, pa je tako 20-godišnji Šibenčanin zaključio utakmicu s 23 poena (trice 5-9), 11 skokova, sedam asistencija i čak pet blokada! Za takvu prezentaciju Cedevita jednostavno nije imala rješenja, pa se u drugom poluvremenu praktički ni u jednom trenutku nije približila ''cibosima''.

Osim Šarića, kod Cibone treba istaknuti i kapetana Marina Rozića s 13 koševa i 11 skokova, te Jerela Blassingamea s 12 poena i devet asistencija. Kod Cedevite je najefikasniji bio Tomislav Zubčić s 13 koševa.

Istaknimo za kraj da je ovo prvi trenerski trofej za mladog stručnjaka Slavena Rimca (39) koji je nakon lošeg početka sezone na klupi Cibone zamijenio Nevena Spahiju.

Podsjetimo i da su plasmanom u finale ABA lige i Cibona i Cedevita osigurale nastup u Euroligi sljedeće sezone. (TS)

ABA liga, finale:

Cibona - Cedevita 72-59

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider