Odlučili su Amerikanci 20. obljetnicu nastupa košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Barceloni obilježiti senzacionalnim dokumentarnim filmom u kojem se, osim dosad javnosti nepoznatih videosnimki i ostalih zatajivanih informacija, igrači u intervjuima prisjećaju iskustva koje su proživjeli jednom u životu.

Chicago Tribune je tako u najnovijem broju otkrio zanimljivost o tretmanu Tonija Kukoča kod Michaela Jordana i Scottieja Pippena, budućih suigrača hrvatskoga košarkaškog asa koji su u Barceloni upoznali splitskoga krilnog košarkaša, tada u Benettonu iz Trevisa.

"Najveći je šok Jordan ostavio za svog dugogodišnjega generalnog direktora u Bullsima Jerryja Krausea, koji je 1990. godine draftao Kukoča", uvodi autor teksta čitatelje u izjavu Michaela Jordana, koji je prvi put priznao motivaciju iz ljubomore spram Kukoča:

''Krause je uzeo tog momka i svo nam vrijeme govorio koliko sjajnog igrača dobivamo. Osjećao sam se kao dijete iz mnogobrojne obitelji kojeg je njegov otac napustio poklonivši svu ljubav i pažnju novom djetetu. Zato u Barceloni Pippen i ja nismo igrali protiv Tonija Kukoča. Igrali smo protiv Jerryja Krausea u hrvatskom dresu'', priznao je Jordan dok se Pippen nadovezao:

''Odlučili smo Kukoču zagorčati život, prouzročiti mu najmizerniji dan koji je ikad imao na košarkaškom parketu. Pratili smo ga doslovno do klupe za rezervne igrače.'' (TS)