Košarka
SPORTOVI
Košarka
Put i način smo imali, ali...

Je li moralo bolje? Evo što kaže izbornik Repeša

Hrvatska reprezentacija u osmini finala oprostila se od Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Jasmin Repeša nakon poraza od Francuske dao je svoje viđenje susreta.

Luda potjera nije uspjela: HRVATSKA ispala sa SP-a! 

Bogdanović i Tomić nisu mogli sami: 'Ovo je neuspjeh!'

"Otvorili smo utakmicu zaista fantastično, prije svega defenzivno, ali i promašili nekoliko dobrih i otvorenih šuteva što je bila karakteristika cijelog prvog poluvremena. U svakom slučaju, prvih sedam-osam minuta je bio put i način kako se treba dobiti ova utakmica", istaknuo je Repeša, detektiravši gdje je počeo povratak Francuza:

"S prvim rotacijama koje su išle, zbog umora i opterećenja s osobnim pogreškama, jednostavno nismo zadržali taj ritam i druga četvrtina nije bila na nivou prvih osam minuta. Mislim da je utakmica 'odlučena' u trećoj četvrtini, premda smo na kraju imali priliku promijeniti sve. Tu nismo dobro reagirali, konfuzni u napadu i defenzivno primali dosta lakih poena. Istina, u nekoliko navrata pogađali su teške šuteve u zadnjim sekundama."

Za kraj je izbornik naglasio: "Trebali smo bolje izgledati, ali još jednom podvlačim. Dečki su zaista željeli i dali su sve od sebe. Imali smo dosta oscilacija na cijelom turniru i to je na ovom nivou apsolutno nedopustivo. Onaj tko ima konstantu pa nekad kad ga i ne ide rezultat da radi obrana može očekivati nešto više. Čestitao bih dečkima na velikoj želji i volji koju su pokazali na cijelom turniru, ali i u ovoj zadnjoj četvrtini jer kada je izgledalo sve izgubljeno smo se skupili i vratili te došli u situaciju da kompletno okrenemo utakmicu. Čestitam Francuzima i sretno im u daljnjem dijelu natjecanja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider