Košarka
SPORTOVI
Košarka
Magic ili Steph?

Legenda Showtime Lakersa objasnila: Evo zašto bi oni razbili Curryja i Warriorse!

Tko bi pobijedio - današnji Warriorsi ili Lakersi iz 80-ih?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi su trenutno vjerojatno najjača NBA momčad, a prošle su sezone oborili rekord Jordanovih Bullsa za najviše pobjeda u regularnoj sezoni. Ratnici su ostvarili omjer 73-9, ali mnogi su uvjereni da im to ne bi pošlo za rukom u neka druga vremena NBA lige.

Iako je teško uspoređivati momčadi iz različitih era, James Worthy, legenda Showtime Lakersa iz 80-ih, je uvjeren da bi njegova momčad bez problema razbila današnje Warriorse. Glavni razlog vidi u obrani.

Obrana kao glavno oružje

Steph Curry bi morao čuvati mene ili Magica Johnsona, nema druge opcije. Mi bi na drugoj strani stavili naše obrambene specijaliste Michaela Coopera ili Byrona Scotta. Kad bi igrali na naš način, fizički i žestoko ali čisto, mislim da uopće ne bi bilo napeto,“ rekao je Worthy.

Worthy je bio prvi pick NBA Drafta 1982. godine, a zajedno s Magicom i Kareemom Abdulom-Jabbarom je pet puta osvajao prsten. Bilo je to vrijeme velikog rivalstva s Boston Celticsima Larryja Birda.

Koliko je konkurencija bila jaka svjedoči činjenica da Michael Jordan u to vrijeme nije mogao doći ni blizu finala. Osim Celticsa, na Istoku su uspješniji od njegovih Bullsa bili i Detroit Pistonsi predvođeni Isiahom Thomasom.

„Ne bi uspjeli pobijediti napadom, barem ne u naše vrijeme. Znam da je drugo vrijeme, da se igra brže i da se više gađaju trice, ali i dalje se moraš braniti i kontrolirati skok,“ dodao je samouvjereni Worthy.

Ne dijele svi članovi momčadi Worthyjevo mišljenje

Zanimljivo je da između ove dvije momčadi postaji poveznica. Otac Klaya Thompsona Mychal je bio član spomenute momčadi Lakersa, a on za razliku od Worthyja smatra da bi današnji Warriorsi pobijedili.

„Njihova momčadska obrana je jednako dobra kao i naša, a šutiraju puno više trica. Mi smo ih šutirali osam po utakmici, a oni osam po četvrtini. Izračunajte iz toga koliko je to više koševa,“ rekao je prošle sezone nakon što su Warriorsi srušili rekord.

Nakon toga se oglasio i Magic koji je također na Worthyjevoj strani i smatra da bi njihovi Lakersi lakoćom pobijedili. Zanimljivo, najpomirljiviji u cijeloj raspravi je bio Draymond Green. Iako poznat kao trash talker, odmah je odbacio ovakve rasprave zaključivši da one nemaju smisla jer „ove dvije momčadi ne mogu igrati međusobno.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider