Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Nemojte to upropastiti'

Šuker odlazi iz HKS-a: 'Digli smo košarku iz pepela!'

Hrvatska košarka uskoro će dobiti novog čelnog čovjeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnjoj konferenciji za medije Ivan Šuker je objavio kako saziva izvanredni sabor za izbor predsjednika i upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojem se on neće kandidirati.

"U proteklih 15 mjeseci, za vrijeme mog upravljanja HKS-om, hrvatska košarka doživjela je ponovni uzlet", istaknuo je Šuker i podsjetio na najveće uspjehe iz proteklog razdoblja:

"Hrvatski košarkaši nakon osam godina ponovno su bili na Olimpijadi, vratili smo košarku na TV ekrane, smanjili smo administrativne obaveze klubova prema savezu za 50 posto, uključili smo županijske saveze u donošenje svih bitnih odluka, vratili smo dignitet i značaj hrvatskom prvenstvu, modernizirali smo cijeli sustav i što je najvažnije - vratili smo košarku košarkašima!"

'Nisam bio u sukobu interesa'

Međutim, nastavio je Šuker, u hrvatsku košarku i rad HKS-a neprestano su se uplitale stvari koje nemaju veze sa sportom, nego s politikantskim intrigama.

"Svima vam je poznato da je cijeli moj mandat, usprkos sjajnim uspjesima, bio prožet tendencioznim komentarima koji nisu bili ni u čemu utemeljeni. Ne treba ići dalje od pitanja sukoba interesa koje se neprestano otvara, iako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reklo da sukoba interesa – nema", kazao je Šuker.

'Nemojte to upropastiti'

Naglasio je da je mandat u HKS-u odradio iz čiste ljubavi prema sportu i hrvatskoj košarci i da ne želi da ikakvi sukobi opterećuju rad HKS-a. Upravo zbog toga je, ističe, odlučio sazvati izvanredni izborni sabor na kojem će se izabrati novo vodstvo HKS-a.

Na kraju je onima koji će preuzeti savez poručio da nastave uzlaznom putanjom kojom je HKS krenuo u proteklih godinu dana, da se bave košarkom, a ne intrigama i da se klone bilo kakvog politikantskog uplitanja u rad HKS-a jer to izravno šteti razvoj hrvatske košarke.

"Hrvatsku košarku digli smo iz pepela – nemojte to upropastiti", poručio je na kraju konferencije za medije Ivan Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider