Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velikani u Zadru

Hrvatska je od ovoga tjedna košarkaško središte Europe

Nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, košarkaško ludilo nastavlja se u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadar Basketball Tournament ovog tjedna okuplja najbolje klubove Europe, a Zadar postaje središte europske košarke, u koji dolaze brojni sportski uglednici i košarkaške legende predvođene Željkom Obradovićem, Ibrahimom Kutulayem i drugima.

U zadarskom Višnjiku, od 18. do 21. rujna, čak četiri euroligaša najljepši su poklon svim ljubiteljima košarke u godini prisjećanja na sezonu 1974/75. i zlatna vremena sjajne košarkaške povijesti Zadra.

U četiri dana turnira, u Zadar dolaze najbolje momčadi današnjice, a KK Zadar i zagrebačka KK Cedevita branit će boje Hrvatske. Njemačka Alba Berlin, turski Daraussafaka Dogus, Fenerbahce Ulker i Galatasaray Liv Hospital pokušat će osvojiti naslov prvog pobjednika Zadar Basketball Tournamenta.

“Radujem se ponovnom dolasku u Zadar, navijači će na Zadar Basketball Tournamentu imati priliku vidjeti šest zaista velikih ekipa. Iskoristit ćemo Turnir na najbolji mogući način da vidimo što smo do sada radili, da dobijemo realnu sliku što možemo očekivati tijekom sezone. Tu je, kao i uvijek, respekt prema svim klubovima!” – izjavio je trener Fenerbahcea Željko Obradović i dodao: “Bit će ovo prilika da se lijepo družimo i da se igra dobra košarka!”

Uz sportska uzbuđenja u Višnjiku, turnir prate i brojna popratna događanja. U subotu, 20. rujna, u 11,00 sati na zadarskom Forumu, košarkaši će zaigrati s mladim Zadranima, odati im tajne vrhunske košarke i razmijeniti iskustva. U večernjim satima, organizatori turnira priređuju Gala večeru za gospodarstvenike i uzvanike, Players Party te druga događanja.

U četiri dana turnira, momčadi igraju u dvije skupine, a dvije dnevne utakmice igraju se u terminima od 18,00 i 20,30 sati. Ulaznice za košarkaški spektakl prodaju se po cijeni od 40 kuna za dnevnu ulaznicu za tribine (dvije utakmice, finalni dan tri utakmice), a paket ulaznica za četiri dana (devet utakmica) je po cijeni od 130 kuna. Dnevna ulaznica za tribinu Obiteljski VIP može se osigurati po cijeni od 50 kuna, a paket ulaznica za 160 kuna. (T.D.)

Raspored utakmica Zadar Basketball Tournamenta:

Group A

1. Zadar
2. Fenerbahce Ulker
3. Daraussafaka Dogus

Group B

1. Cedevita
2. Galatasaray Liv Hospital
3. Alba Berlin

18.09.2014.
18:00 – Alba Berlin – KK Cedevita
20:30 – Zadar – Fenerbahce Ulker

19.09.2014.
18:00 – Galatasaray Liv Hospital – Alba Berlin
20:30 – Darussafaka Dogus – KK Zadar

20.09.2014.
18:00 – KK Cedevita – Galatasaray Liv Hospital
20:30 – Fenerbahce Ulker – Darussafaka Dogus

21.09.2014.
15:30 – 5th place game
18:00 – 3rd place game
20:30 Final game


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider