Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sve upropastili na kraju

Cedevita domaćim porazom otvorila TOP 16 Eurokupa

Velikim preokretom zagrebački sastav je stigao do izjednačenja u zadnjoj minuti, ali onda se dogodio niz loših poteza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite poraženi su od MoraBanc Andorre sa 87-81 (27-25, 22-15, 24-19, 14-22) u utakmici 1. kola skupine H Top 16 faze Eurokupa odigranoj u srijedu u zagrebačkom Domu sportova, gdje se okupilo oko 1.000 gledatelja.

Prvo ime Cedevite bio je Justin Cobbs sa 19 koševa i sedam asistencija, Jacob Pullen je postigao 15 poena, a Elgin Cook 14 uz sedam skokova. Goste je do pobjede predvodio Andrew Albicy sa 22 koša, osam asistencija i četiri osvojene lopte. Po 15 poena ubacili su Dylan Ennis i bivši krilni centar Cedevite John Shurna.

U drugoj utakmici skupine H Uniks je u Kazanju pobijedio Zenit s minimalnih 68-67, a gosti su promašili šut za pobjedu.

Cedevita je doživjela sedmi uzastopni poraza u Top 16 fazi Eurokupa zahvaljujući lošoj obrambenoj reakciji u tri četvrtine utakmice te vrlo dekoncentrirano odigranoj posljednjoj minuti dvoboja, u koju su ušli potpuno izjednačeni s gostima (81-81) nakon trice Pullena.

Cedevita je u tom trenutku uspjela za osam minuta anulirati čak 17 koševa prednosti gostujuće momčadi, jer je Andorra u 31. minuti povela sa 76-59 nakon trice Shurne. No, bolja Cedevitina obrana i opuštanje gostiju doveli su izabranike Slavena Rimca u poziciju da se bore za pobjedu. No, Cedevita je uspjela sve upropastiti u posljednjoj minuti u kojoj su domaći košarkaši s tri izgubljene lopte omogućili gostima da ostvare važnu pobjedu i zasjednu na prvo mjesto u skupini.

Nabolje dvije momčadi nakon šest kola izborit će mjesto u četvrtfinalu Eurokupa. Cedevita će sljedeće dvije utakmice odigrati u Rusiji. Prvo će za tjedan dana gostovati u St. Peterburgu kod Zenita, a 16. siječnja će igrati u Kazanju protiv Uniksa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider