Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesna braća

Dragići dotukli Talijane, Slovenci pobjedom otvorili drugi krug

Talijanski košarkaši doživjeli su prvi poraz na Europskom prvenstvu u Sloveniji. U ljubljanskoj dvorani Stožice nanio im ga je domaćin natjecanja (84-:77).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još su jednu veliku utakmicu odigrala braća Goran i Zoran Dragić koji su zajedno ubacili gotovo polovicu slovenskih koševa. Goran je uz 22 poena imao i šest asistencija, dok je Zoran dodao 15 koševa i 11 skokova.

>> Hrvatska na pragu četvrtinala: Obranom potpuno razbili Fince!

>> Grci dobili Španjolce i najavili 'pakao' u našoj skupini

Više su puta Slovenci morali slamati otpor Talijana koji su se uporno vraćali. No, gotovo svaki put kad bi došli blizu ili izjednačili, ukazao bi se jedan od Dragića. Italiji na kraju nije pomogla ni nova dobra utakmica Alessandra Gentilea koji je ubacio 20 koševa, kao ni Luigija Datomea koji je zaključio dvoboj sa 16 poena i šest skokova.

Slovenija i Italija su sada izjednačene s Hrvatskom na vrhu ljestvice skupine F. Sve tri reprezentacije imaju po dvije pobjede i poraz. Talijanima je sljedeći suparnik upravo naša reprezentacija, u subotu u 14.30 sati.

Eurobasket, skupina F, 1. kolo:

Hrvatska - Finska 88:63

Grčka - Španjolska 79:75

Slovenija - Italija 84:77

Redoslijed: 1. Italija 2-1, 2. Slovenija 2-1, 3. Hrvatska 2-1, 4. Španjolska 1-2, 5. Grčka 1-2, 6. Finska 1-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider