Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Sve se zakuhalo

Grci dobili Španjolce i najavili 'pakao' u našoj skupini

Aktualni europski prvaci Španjolci izgubili su na startu drugog kruga Europskog košarkaškog prvenstva u Slovenije od Grčke sa 79:75.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grci u drugi krug nisu prenijeli nijednu pobjedu tako da ih je trijumf protiv branitelja naslova vratio u igru za plasman u četvrtfinale. Španjolci, pak, sada u skupini F imaju omjer 2-1, baš kao i Hrvatska koja je ranije danas deklasirala Finsku s 88:63.

U vrlo neizvjesnoj utakmici prva i treća četvrtina su pripale Španjolskoj, dok su u drugoj i četvrtoj dominirali Grci. Španjolci su u posljednju dionicu ušli s prednošću 57:52, a onda su tricom Rudyja Fernandeza došli i do plus osam na startu završne četvrtine. No, Grci su malo-pomalo gradili preokret, a poveli su nakon pet uzastopnih koševa Vassilisa Spanoulisa šest minuta prije kraja.

Ključnom se pokazala trica Michaila Bramosa kojom je Grčka povela sa 75:68 na ulasku u zadnju minutu. Povratka za Španjolce poslije toga više nije bilo.

Spanoulis je utakmicu zaključio s 20 poena, a isti su broj koševa na poraženoj starni ubacili Fernandez i Marc Gasol.

Eurobasket, skupina F, 1. kolo:

Hrvatska - Finska 88:63

Grčka - Španjolska 79:75

Slovenija - Italija (kasnije)

Redoslijed: 1. Italija 2-0 (-1), 2. Španjolska 2-1, 3. 3. Hrvatska 2-1, 4. Slovenija 1-1 (-1), 5. Grčka 1-2, 6. Finska 1-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider