Košarka
SPORTOVI
Košarka
Igra sve bolje

Odlični Dario Šarić drugi najbolji "rookie" NBA lige!

Odlične igre Darija Šarića nisu prošle nezapaženo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić nakon sporog početka u NBA-u igra sve bolje i trenutno je drugi na listi najboljih "rookieja" NBA lige. Lista službene stranice NBA lige se osvježava svakog tjedna, a Šarić je nakon odličnih izvedbi skočio za tri mjesta.

Posljednje tri utakmice postiže dvoznamenkast broj koševa, a u posljednjoj je utakmici u pobjedi protiv Washingtona ostvario svoj drugi double-double sezone s 13 koševa i 12 skokova. Šarić je odličnim izvedbama postao drugi najbolji strijelac i skakač među "rookiejima," dok je prvi u minutama na parketu.

Iako se i dalje muči sa šutom i tu je zabilježio osjetan napredak u odnosu na početak sezone. U prvih pet utakmica je šutirao sa samo 32 posto uspješnosti, a u drugih je šest ubacivao puno prihvatljivijih 44 posto šuteva.

Ukupno u sezoni ima 38 posto šuta i tu će trebati ostvariti najveći napredak. Međutim, mnoge je iznenadio šutom za tricu koje pogađa s odličnih 40 posto uspješnosti što ga čini trećim najboljim novakom lige.

Zanimljivo je da je na prvom mjestu njegov suigrač Joel Embiid. Iako zbog zdravstvenih razloga igra samo 20 minuta po utakmici, sjajni centar u tom vremenu ostvaruje čak 18 koševa, 7.3 skokova i 2.3 blokada po utakmici.

Vrlo se rijetko događa da jedna momčad ima dva igrača na vrhu ljestvice. Philadelphia je s omjerom 2-9 među najlošijim momčadima lige, ali s ovakvim talentima imaju razloga za optimizam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider