Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sve zbog Vukovara

Reakcije na žalbu Zvezde: 'Neugodno iznenađenje, nismo ovo očekivali'

Crvena zvezda prijavila je Cedevitu Euroligi zbog humanitarne akcije u kojoj će sva sredstva prikupljena od ulaznica s njihovog dvoboja u petak, ići za obnovu Vukovarskog vodotornja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović je putem srbijanskih medija napao Cedevitu i poručio kako neće nasjesti na provokacije. Iz Cedevite, pak, poručuju kako su se za ovu akciju odlučili i prije nego li su znali raspored posljednjeg kola TOPA 16 Eurolige.

Iz humanitarnih pobuda sve se pretvorilo u skandal. Uprava Cedevite se pridružila akciji obnove Vukovarskog vodotornja. Procjenjuje se da će za to trebati oko 20 milijuna kuna. No, iz Crvene zvezde tvrde da se radi o provokaciji iz redova našeg prvaka ističu kako svake godine podupiru Vukovar s nekim sportskim događajem.

''Mi smo prošle godine organizirali završnicu Kupa u Vukovaru, godinu prije toga smo odigrali prvenstveni susret, a ove godine smo odlučili da ćemo jednu utakmicu odigrati u dobrotvorne svrhe za Vukovar i tako se poklopila utakmica sa Zvezdom'', rekao je dopredsjednik Cedevite Davor Užbinec.

Predsjednik Mladen Veber je u ime kluba poslao priopćenje.

''Snažno odbacujemo želju da se jedna humanitarna akcija pogrešno interpretira u svrhu dizanja nacionalnih sukoba ili skupljanja političko-nacionalnih bodova - pogotovo u društvenom kontekstu kojemu to ne pripada - a to jest sport. Kao segment ljudskog djelovanja koji za svrhu ima širenje prijateljstva i zdravog nadmetanja, sport doista ne zaslužuje biti poprištem nacionalnih svađa i rasprava'', stoji među ostalom u priopćenju.

Gradonačelnik Vukovara se dva dana nakon konferencije za medije iznenadio informacijom o tužbi.

''Iznenadio sam se neugodno iskreno, nismo ovo očekivali. Kada nekome dolazite kući u goste onda je pravilo da poštujete njegova pravila, nekome tog kućnog odgoja nedostaje i to je činjenica'', izjavio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

I iz Vukovara i iz Cedevite poručuju kako se ovdje radi o sportu i samo sportu.

''Na utakmici smo zbog košarkaškog kluba Cedevita i vukovarskog vodotornja i jedino radi toga. Treba gledat na svoju državu na svoju budućnost, treba bit korektan'', objasnio je Penava.

''Da razjasnimo, ovo je sport, sportska utakmica i Cedevitu politika ne zanima, niti ovo ima veze s politikom i želimo se sportski baviti s onim što smo oduvijek radili'', poručio je Užbinec.

S druge strane, iz Zvezde su najavili kako u Draženov dom dolaze u petak s najvećim brojem navijača. Vodotoranj je lijepa humanitarna priča oko koje će se nadamo se brzo stišati ove negativne tenzije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider