Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
dobio kćer

Ante Tomić otvorio dušu: "Puno mi se toga dogodilo. Vrijeme je za odmor"

Ante Tomić oglasio se nakon što je izostavljen s popisa koji će u Italiji pokušati izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Riju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je u travnju širi popis od 26 igrača koji konkuriraju za nastup prilikom čega je rekao da se Tomić nije odazvao zbog privatnih i profesionalnih obveza, a u dogovoru s igračem nije iznosio detalje. Ni Tomić više od mjesec dana nije dao izravan odgovor na tu temu.

"Ovog ljeta mi se skupilo puno stvari, sada imam kćer i trenutak je za odmor", rekao je na konferenciji za medije u Barceloni 29-godišnji hrvatski košarkaš Ante Tomić pojašnjavajući zašto ga nema na popisu hrvatskih reprezentativaca za srpnjski, kvalifikacijski turnir za OI u Torinu.

Ante Tomić je posljednji put nastupio za Hrvatsku na EuroBasketu u rujnu, gdje je naša reprezentacija ispala u osmini finala teškim porazom od Češke (59-80). Tadašnji izbornik Velimir Perasović, sadašnji trener Baskonije, rekao je prošli mjesec kako je nakon prvenstva Tomić i njemu rekao da više neće igrati za reprezentaciju.

Dubrovčanin je za hrvatsku reprezentaciju nastupio na Svjetskim prvenstvima 2010. u Turskoj i 2014. godine u Španjolskoj, gdje je Hrvatska natjecanje završavala porazima u osmini finala. Tomić je bio prvi centar reprezentacije na tri EuroBasketa, 2011. u Litvi, 2013. u Sloveniji i 2015. Hrvatska je u Litvi ispala već u skupini, u Sloveniji izgubila dvoboj za broncu od Španjolske, a nakon osvajanja drugog mjesta u skupini prošlogodišnjeg EuroBasketa, igranoj u Zagrebu naši košarkaši su neslavno poraženi od Češke.

Opći je stav navijača i većeg dijela javnosti da Tomić u reprezentativnom dresu nije pružao onakve igre kakve su od njega svi očekivali, s obzirom na činjenicu da je u dresu Barcelone izrastao u jednog od najboljih europskih centara. Zbog toga je često bio na udaru kritičara, što je također moglo utjecati na njegovu odluku o izostanku s reprezentativnog popisa za Torino, gdje Hrvatska može izboriti prvi nastup na Olimpijskim igrama nakon što se 2008., također kroz kvalifikacije, izborila za sudjelovanje na olimpijskom turniru u Pekingu.

Tomiću ni u Barceloni ove sezone nije bilo ugodno kao prethodnih. Bolan udarac bilo je ispadanje u četvrtfinalu Eurolige od ruskog Lokomotiv Kubana, unatoč vodstvu 2-1 u seriji na tri pobjede i domaćinstvu u četvrtoj utakmici. Barcelona je ispala i u četvrtfinalu španjolskog kupa od Bilbao Basketa.

"Prošao sam kroz komplicirane trenutke, kao i momčad. No, sada se osjećam puno bolje", izjavio je Tomić kojeg prije ljetnog odmora čeka pokušaj da s Barcelonom osvoji naslov prvaka Španjolske.

Njegova momčad bi mogla u doigravanje ući s čelne pozicije pobijedi li u posljednjem kolu na svom terenu devetoplasirani Iberostar Tenerife koji se bori za ulazak u doigravanje.

"Biti prvi u regularnom dijelu je važno, no ne i odlučujuće. Nije to kao u nogometu", rekao je Tomić te dodao:

"Ne znam da li ćemo osvajanjem prvenstva spasiti sezonu, no to je važna titula i svi ju žele osvojiti."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider