Košarka
SPORTOVI
Košarka
veber novi predsjednik

Hrvatska ima tri, možda četiri predstavnika u ABA ligi iduće sezone

Na skupštini ABA lige odlučeno je da će iduće sezone u natjecanju igrati 14 klubova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodstvo regionalne košarkaške ABA lige odlučilo je na Skupštini u Budvi da liga i iduće sezone ima 14 klubova, a za novog predsjednika izabran je predsjednik Cedevite Mladen Veber.

Sudjelovanje u ABA ligi kroz nacionalna natjecanja izborili su Helios, Krka, Cedevita, Cibona, Zadar, Igokea, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, Budućnost, MZT Skoplje, FMP i Mornar. Ljubljanskoj Olimpiji dodijeljena je posebna pozivnica, koja se plaća. Ako je klub ne plati, to će mjesto biti ponuđeno nekoj od zemalja na osnovu koeficijenta, ali bez obveze plaćanja. Te zemlje su, prema redoslijedu Hrvatska, BiH, Makedonija, Slovenija.

"U cilju zaštite kvalitete natjecanja, Skupština ABA lige je odlučila da klub koji u sezoni 2016/17. završi na posljednjem mjestu, nema pravo natjecanja u sezoni 2017/18.," poručili su iz ABA lige.

Izabrano je i novo vodstvo. Novi predsjednik lige postao je Veber, koji će na toj dužnosti zamijeniti Dragana Bokana. Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović ostao je dopredsjednik, a za drugog dopredsjednika izabran je Igor Dodik, generalni menadžer Igokee.

"Analizirajući aktualnu situaciju u Europi i regiji, Skupština ABA lige je još jednom potvrdila izuzetno jak interes i želju klubova da igraju regionalno natjecanje i da od tog puta neće odustati, bez obzira na sve moguće prepreke koje bi se mogle pojaviti. U tom duhu, Skupština ABA lige je zaključila da će koristiti sva raspoloživa sredstva kako bi zaštitila slobodu klubova u izboru natjecanja za koje smatraju da osiguravaju najbolje okruženje za njihov daljnji razvoj," stoji u priopćenju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider