Košarka
SPORTOVI
Košarka
ima i loših vijesti

ABA liga: Cedevita okrenula Mega Leks na krilima sjajnog trojca

Košarkaši Cedevite u susretu su 9. kola regionalne ABA lige u Domu sportova svladali Mega Leks sa 78-68 (21-17, 16-15, 13-21, 28-15)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti iz Sremske Mitrovice u 34. su minuti poveli sa šest koševa razlike (63-57) i zaprijetili iznenađenjem, no tada je Jacob Pullen pogodio tricu koja je bila zamašnjak za seriju hrvatskog prvaka od 11-0 kojom je u 38. minuti Cedevita stigla do vodstva 68-63.

U tom razdoblju Cedevita je zaigrala agresivnije u obrani što je donijelo rezultat, jer gosti nisu uspijevali dolaziti do otovrenih pozicija za šut, a posljedica toga bili su lagani koševi domaćih na drugoj strani.

U samoj završnici Arapović i Pullen potrudili su se da pobjeda Cedevite bude i izraženija.

Najbolji u sastavu Cedevite bio je Luka Babić sa 18 koševa, osam skokova i pet asistencija, Pullen je dodao 17, a Marko Arapović dodao 15. Kod Mega Leksa Timothe Luwawu-Cabarrot je ubacio 20 poena.

Nažalost, tijekom utakmice ozlijedili su se Fran Pilepić i Nemanja Gordić, te je upitno hoće li njih dvojica biti spremni za naredne važne dvoboje koji očekuju Cedevitu kako u ABA ligi tako i u Euroligi.

Nakon devet kola oba sastava imaju po šest pobjeda i tri poraza.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider