Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nema skrivanja

Izbornik Dalić iznenadio i dan prije utakmice sa Slovenijom otkrio sastav koji će započeti susret

Hrvatska reprezentacija u subotu će igrati protiv Slovenije na prijateljskom turniru u Dohi, a izbornik je dan prije otkrio karte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija u subotu će otvoriti prijateljski turnir u Dohi, a izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije dan uoči utakmice izdiktirao je sastav Hrvatske koji će započeti utakmicu sa Slovenijom, koju možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u

"Da se ne igrate pogađanja, evo vam odmah početni sastav, Livaković - Ćaleta-Car, Pongračić, Gvardiol - Juranović, Modrić, Jakić, Kovačić, Perišić - Budimir, Kramarić", iznenadio je izbornik na početku konferencije za medije.

"Odluka da dođemo na ovaj turnir u Dohi je 100 posto ispravna. Provjerit ćemo travnjake i stadione, dobiti osjećaj što nas očekuje ovdje. Imamo dva teška suparnika, ali drago nam je što smo kvalifikacije riješili na vrijeme. Zamislite sad da imamo ovu napetost u dodatnim kvalifikacijama.

gol expired Trenerska legenda o pozivanju nespremnog Lovrena i najvećem problemu Vatrenih: "Njih dvojica najbolja su opcija za napadački duet" divider

Nismo došli na piknik, mislimo o rezultatu

Potreban nam je rezultat da osiguramo drugi pot?

"Ne opterećujemo se time, ali razmišljamo o tome. S te strane moramo biti dobri i kvalitetni, ali naši protivnici će to ionako tražiti od nas i nemamo pravo na opuštanje.“

Što treba Gvardiolu da postane svjetska razina?

"Sve će ovisiti o njemu, pokazao je veliki potencijal i veliku kvalitetu. Sjajno je za Hrvatsku što imamo mladog igrača koji može puno napredovati i puno dati reprezentaciji. Ne smije se umisliti i pomisliti da je to sad to. Mora se dokazivati svaki dan, najvažnije je da ga ovaj uspjeh ne prebaci – drugo sve ima."

Zašto ste doveli Hrvatsku u Katar i zašto niste zaigrali protiv reprezentacije domaćina?

"Puno sam radio na tome da Hrvatska dođe u Katar. To je bila moja želja. Najprije zbog privikavanja, meni to nije bilo potrebno, znao sam kako je ovdje, ali želio sam da momčad upozna ovaj dio svijeta. Željeli smo igrati i protiv Katara, ali izbornik Katara imao je druge potrebe, mislim da i mi i vi imamo dobre suparnike i da će biti dobre utakmice. Želim Kataru da napravi veliki rezultat, imam lijepe uspomene odavde iz svoje karijere u klubu te se nadam da ću ovdje nastaviti."

gol expired Lovro Majer: "Usporedbe s Lukom Modrićem? Daleko sam ja od toga" divider

Jeste li se posebno pripremali za Sloveniju ili ste je uzeli tek tako?

"Nijedna utakmica nije takva. Moj veliki respekt za slovensku reprezentaciju i Matjaža Keka. Slovenija nas je pobijedila, ne podcjenjujemo vas i očekujemo kvalitetnu Sloveniju, Bugarsku također. Uostalom, ja sam predložio Sloveniju da dođe na ovaj turnir. Mislim da ćemo sutra imati dostojnog suparnika", podvukao je Zlatko Dalić pa prebacio riječ Gvardiolu.

Gvardiol zahvalio izborniku na lijepim riječima

"Lijepo je čuti od izbornika hrvatske reprezentacije ovakve riječi. To će me sigurno voditi dalje kroz karijeru, starije uvijek slušam jer imaju puno iskustva i nadam se da ću nastaviti dalje u ovom tempu", rekao je Gvardiol na lijepe riječi koje mu je izbornik ranije uputio.

Treba li Hrvatska igrati s trojicom u obrani?

Ukupno glasova:

Nova uloga sutra s tri u obrani?

"Igram više od pola godine u tom sustavu u klubu. Naravno da je veliki problem u reprezentaciji da nemamo puno vremena za prilagodbu. Zadnja dva treninga smo maksimalno fokusirani i nadam se da ćemo spremni dočekati utakmicu."

Koliko će teže biti odigrati 90 minuta u ovim uvjetima u odnosu na Europu?

"Bit će teško, ali kako nama tako i njima. Najvažnije je biti rastrčan sutra na početku jer kako će vrijeme odmicati, bivat će sve teže. Pokušat ćemo iscrpiti protivnika posjedom lopte i privesti utakmicu kraju", podvukao je Gvardiol.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider