Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
treba igrača west hama

VIDEO Zlatko Dalić progovorio o pozivu Nikole Vlašića: "To bi ga dotuklo"

Zlatka Dalića su novinari pitali o pozivu Nikole Vlašića koji ne igra često u dresu West Hama.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju od 3. do 13. lipnja očekuju četiri utakmice u Ligi nacija, u Osijeku protiv Austrije (3.6.), u Splitu protiv Francuske (6.6.) te gostovanja u Kopenhagenu (10.6.) i Parizu (13.6.), a izbornik Zlatko Dalić je za tu akciju složio popis sa 29 igrača te uputio još šest pretpoziva.

Reprezentacija će se okupiti 30. svibnja u Zagrebu, gdje će trenirati do 2. lipnja kad će otputovati u Osijek, gdje će dan poslije (20.45 sati) započeti novi ciklus igranja u UEFA Ligi nacija.

Na popisu je nekolicina novih igrača, zbog ozljede je otpao Dejan Lovren, Lovre Kalinić je izostavljen u dogovoru s izbornikom, a Bruno Petković nije dobio ni pretpoziv. Iako baš i ne igraju u svojim klubovima, Dalić je pozvao Vlašića i Pongračića.

gol expired VIDEO Dalić objavio popis za četiri utakmice: Pozive dobila četiri debitanta, Petkovića i Lovrena nema divider

"Nikola Vlašić ima moje ogromno povjerenje i žao mi je što ne igra. Mi ga trebamo i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje u reprezentaciju bi ga dotuklo i ja ga hoću vratiti u život koliko god je to moguće. Dobit će svoju šansu. I Nikola je svjestan toga da mora igrati, tako da sam siguran da će donijeti najbolju odluku tijekom ljeta. Bio je jedan od naših najboljih igrača u kvalifikacijama i znam koliko on vrijedi, koliko može", naglasio je Dalić.

U sličnoj je situaciji i stoper dortmundske Borussije Marin Pongračić.

"Pongračić je igrao dobro, a sad opet nije bio u prvoj postavi. Ako gledamo prema Svjetskom prvenstvu i nakon toga, on je budućnost na stoperskoj poziciji. Znamo da će Vida i Lovren polako završavati karijere, to je tako biološki, i moramo imati četiri, pet kvalitetnih stopera. Zato ne želimo izgubiti Pongračića, želimo mu dati s naše strane vjetar u leđa."

Zlatko Dalić Dalić: "Njemačka želi četvoricu Hrvata, ali oni su odabrali Vatrene" divider

S obzirom na veliku potrošnju glavnih igrača tijekom klupske sezone, izbornik vjeruje da će mu za ovu akciju trebati širok kadar.

"Mislim da će biti potrebe i za igračima s pretpoziva, jer će biti naporno u deset dana odigrati četiri utakmice. To je po meni najkvalitetnije što Hrvatska ima."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider