Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo tko su oni

Dalić: "Njemačka želi četvoricu Hrvata, ali oni su odabrali Vatrene"

Zlatko Dalić i Igor Bišćan objavili su popis igrača za nadolazeće utakmice hrvatske reprezentacije.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis za četiri utakmice u Ligi nacija koje možete pratiti na Novoj TV i portalu gol.hr.

Također, na konferenciji je bio i izbornik mlade reprezentacije do 21 godine Igor Bišćan koji je objavio popis nogometaša za kvalifikacijske oglede protiv Norveške i Estonije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine.

Matanović je već igrao za Njemačku

Na popisu mlade reprezentacije je Igor Matanović iz St. Paulija, i to prvi put.

Iako je igrao za mladu reprezentaciju Njemačke do 19 godina i sjajno zabio Italiji u kvalifikacijama za odlazak na Euro, a protiv Belgije i dodao asistenciju, ljubav prema Hrvatskoj je presudila.

Hrvatski napadač je sa 17 godina debitirao za seniorsku momčad St. Paulija, odmah je zabio Werderu i postao najmlađi strijelac u povijesti njemačkoga kluba.

Matanovića je Eintracht kupio za 500 tisuća eura, ali njemački bundesligaš ga je odlučio ostaviti u drugom rangu Njemačke iduće dvije sezone.

"Uložili smo veliki napor da se to ostvari. On je bio jedan od glavnih igrača iz U-19 reprezentacije Njemačke. Zlatko je tu odigrao možda i ključnu ulogu, na njegovu intervenciju uspjeli smo to prelomiti na našu stranu i treba mu biti zahvalan", kazao je Bišćan pa nastavio kako je to bio dugotrajan posao:

"Dugo smo radili na tome, njegov sam veliki navijač i mislim da bi trebao biti velika snaga hrvatske reprezentacije. Ima pravo nastupa za U-21 i u idućem ciklusu. Igra na visokoj razini, on je visok i brz i dobili smo ozbiljnog igrača".

Hrvatska je ukrala četiri nogometaša Njemačkoj

Dalić je otkrio kako su Njemačkoj oduzeli čak četiri mlada talentirana nogometaša.

"Svi skupa radimo na tome. Dobili smo Josipa Stanišića, Luku Sučića i Gabrijela Vidovića koje hoće Njemačka. Oni su druga generacija Hrvata, možda malo drugačije razmišljaju, ali kad dođe vrijeme, odabiru Hrvatsku. Napravili smo sjajan posao i mogu biti primjer drugim igračima za budućnost", rekao je izbornik Dalić.

Nijemci žele Vidovića

Nijemci su zainteresirani za Gabriela Vidovića koji je prije mjesec dana debitirao u dresu prve momčadi minhenskog Bayerna, a do sada je ukupno upisao tri nastupa.

"Htjeli su nam uzeti Sosu, ali na kraju smo mi tu prošli malo drugačije. Bolje ili lošije, to je relativna stvar. Kvaliteta je nužna da bi postojao interes, a njima je teško kad se moraju odlučiti između Hrvatske i Njemačke, gdje žive i rade. Za Vidovića ćemo se boriti do kraja, može se dogoditi da uskoro dobije i poziv A reprezentacije", kazao je Bišćan

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider