Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"zaslužili smo pažnju i ljubav"

Dalić pohvalio domaćine, otkrio plan uoči Engleske: "Bit će teško to odigrati"

Dalićevi izabranici bili su vrlo raspoloženi u utakmici koja je poslužila kao pucački trening uoči utakmice Hrvatska – Engleska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Zlatko Dalić pohvalio je lijep ambijent i doživljaj u Bjelovaru, gdje je Hrvatska pobjedom od čak 15:1 uveličala 110. rođendan NK Bjelovara.

Dalićevi izabranici bili su vrlo raspoloženi u utakmici koja je poslužila kao pucački trening uoči utakmice Hrvatska – Engleska u Ligi nacija, koja nas u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u očekuje u petak na Rujevici.

Najgori scenarij koji se može dogoditi u ovakvim utakmicama su ozljede, a one su u Bjelovaru zaobišle Vatrene.

''To je bitno nakon svih pehova ovih dana i svih ozljeda. Bio je ovo dobar trening, idemo dalje'', rekao je Dalić nakon utakmice za HNTV. Otkrio je i da ova utakmica neće biti presudna u odabiru udarne postave za Englesku.

''Ovo je bio samo jedan dobar trening, bitno je bilo da se nitko ne ozlijedi. Bila je ovo samo prijateljska utakmica, imat ćemo dva treninga prije Engleske, nakon čega ćemo odlučiti o prvom sastavu.''

"Žalosti me što igramo pred praznim tribinama"

Na sastav Vatrenih utjecat će i ozljede. Dalić je zbog ozljeda pozvao nove igrače na pozicije vratara i desnog beka.

''Ne želimo forsirati igrače koji imaju probleme radi preventive, pozvao sam Bartoleca, najboljeg desnog beka danske lige, i Slugu iz Rijeke da to popunim.''

Bit će to repriza polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, u kojem su Vatreni Tri lava poslali u borbu za treće mjesto pobjedom 2:1 nakon produžetka.

''Puno je novih igrača, neće bit to ni blizu onoga na SP-u. Žalosti me što igramo pred praznim tribinama, bit će nam teško to odigrati. Oni hoće sigurno revanš za polufinale. Nakon poraza od Španjolske i nas i njih, obje ekipe žele popraviti dojam i osvojiti bodove.''

Otkrio je i što sve donosi epitet viceprvaka svijeta nakon što su navijači u Bjelovaru ''zarobili'' Luku Modrića, tražeći fotografiju s najboljim igračem svijeta po FIFA-inom izboru The Best.

''To godi, gdje god dođemo dobijemo puno pažnje, emocija i ljubavi. To smo i zaslužili rezultatom i odnosom prema reprezentaciji'', zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider