Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Moramo biti strpljivi"

EKSKLUZIVNO Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV: Izbornik ima još dvije dvojbe za prvi sastav protiv Rusije

Izbornik Zlatko Dalić najavio je sutrašnju utakmicu Hrvatske i Rusije na Poljudu koju možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr od 15 sati.

Sutra od 15 sati na rasporedu je ključan dvoboj za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru između Hrvatske i Rusije na rasprodanom Poljudu, a izbornik Zlatko Dalić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV najavio je sutrašnju utakmicu koju možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Da mu je netko prije kvalifikacija ponudio da će Vatreni u posljednjem kolu na svom stadionu odlučivati o svojoj sudbini, izbornik Dalić bi to prihvatio.

"Naravno, omogućili smo sami sebi da igramo tu ključnu utakmicu protiv Rusije na Poljudu pred punim tribinama. Znam da će nam svima biti napeto, naporno, stresno, ali vjerujem u uspjeh".

Prva utakmica protiv Rusije bila je u specifičnom trenutku, uslijedila je nakon duge pauze od Europskog prvenstva. Bila je to kontrolirana utakmica koja je završila rezultatom 0:0.

"Neće se oni orijentirati na obranu, najteže je držati nulu. Karpin nije takav trener koji se brani, bio je ofenzivac i kao nogometaš, tako će pokušati i sutra. Najbolje se braniti napadom, a tako će i oni pokušati. Mi moramo paziti na njihovu napadačku igru, kontranapade, ali i prekide. To je njihova najjača snaga".

Luka Modrić EKSKLUZIVNO Luka Modrić za Dnevnik Nove TV o Rusiji: "To je najvažnija utakmica od 2018., znamo što je u igri..." divider

Što se pak tiče prve postave za sutrašnju utakmicu na Poljudu, izbornik je potvrdio da će Ivo Grbić ostati na vratima, a čini se kako izbornik dvoji oko još dvije pozicije: desnog stopera i desnog krila.

Tako bi na poziciji desnog stopera prednost mogao dobiti Dejan Lovren umjesto Duje Ćalete-Cara, a netko drugi bi mogao uskočiti umjesto Lovre Majera na mjestu desnog krila. 

"Još ćemo o tome razgovarati, odlučit ćemo o tome. Tko god da počne od prve minute, ja vjerujem da je u dobroj formi. To igrači pokazuju u svojim klubovima, imamo jako dobru energiju i atmosferu. Vjerujem da nas to može odvesti do našeg cilja. Spremni smo za to, a uz pomoć naše publike to će biti napravljeno. Ne smijemo sutra igrati sa srcem, moramo biti pametni, strpljivi, staloženi", poručio je izbornik pa dodao.

Valerij Karpin Rusi nisu htjeli trenirati na Poljudu: Stigli su tek poslijepodne, a osebujni Karpin tvrdi - "Kod Hrvata nema nepoznanica" divider

"Ako ponovimo ono što igramo zadnje vrijeme, onda sam ja uvjeren da će biti dobro".

Lovro Majer je u svom nastupu od prve minute za Vatrene oduševio, zabio je dva pogotka na utakmici protiv Malte.

Poljud Rusiju čeka pakao na Poljudu: Navijači kreću s rive u povorci posvećenoj Vukovaru, sprema se sjajna koreografija divider

"Kada smo mi radili popis za ovu akciju, on nije igrao u Rennesu, ali nakon toga se oporavio od ozljede i počeo igrati. Kada sam vidio kako je odigrao posljednje dvije utakmice, protiv Mure i Lyona, dobio je poziv i opravdao ga. Ostaje u uskom krugu za prvi sastav za sutrašnju utakmicu", zaključio je izbornik Dalić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider