Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Split je spreman

Rusiju čeka pakao na Poljudu: Navijači kreću s rive u povorci posvećenoj Vukovaru, sprema se sjajna koreografija

Hrvatski navijači cijeli su dan u Splitu pripremali koreografiju i veliku povorku za Vukovar.

Sutra od 15 sati igra se ključna utakmica kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. između Hrvatske i Rusije na Poljudu koju možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr

Više od 30 tisuća navijača dočekat će Vatrene na poljudskim tribinama, a da bi sve izgledalo spektakularno danas se pripremala koreografija, a uz travnjak postavljali transparenti.

Do Poljuda navijači će krenuti sa splitske rive u povorci koja će biti posvećena Vukovaru.

Nažalost, prizori slavlja na poljudskim tribinama donedavno su bili rijetki. U 15 utakmica Vatreni su u gradu pod Marjanom slavili tek tri puta. Upisali su sedam remija i pet poraza, a najbolje je tek krenulo prošle godine.

Zlatko Dalić EKSKLUZIVNO Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV: Izbornik ima još dvije dvojbe za prvi sastav protiv Rusije divider

U Split su već stigle obje reprezentacije, a Rusi su zakupili cijeli kat splitskog hotela.

"Doveli su svoje osiguranje koji nadgledaju piunktove u hotelu da bude sve prema njihovim željama, također je tu njihov kuhar", rekao je Ivan Perišin iz odjela prodaje splitskog hotela pa otkrio kako su se pripremili za dolazak ruske nogometne reprezentacije.

"Pa ne, ali imamo kolegicu koja tu priča pa je pomogla u prijevodu i natpisima po hotelu", rekao je.

Navijanju za Vatrene sutra će pomoći i neki bivši reprezentativci. Zasad je najavljen Ivan Rakitić, a iz svečane lože utakmicu će gledati i predsjednik Republike te neki ministri.

Zlatko Dalić EKSKLUZIVNO Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV: Izbornik ima još dvije dvojbe za prvi sastav protiv Rusije divider

Atmosfera se u Splitu zagrijava već od ranog jutra, svi su kafići već sada puni. Stižu navijači sa svih strana svijeta, a jedan od njih je Tino koji je stigao iz Njemačke u društvu svog susjeda.

"Došli smo iz tisuću kilometara udaljenog grada u Njemačkoj, uživamo u Splitu, a susjed prognozira da će Hrvatska sutra pobijediti sa 2:1".

Slavko Husnjak iz kluba navijača Budi ponosan očekuje sjajnu atmosferu na poljudskim tribinama, a priprema se i humanitarna akcija.

Valerij Karpin Rusi nisu htjeli trenirati na Poljudu: Stigli su tek poslijepodne, a osebujni Karpin tvrdi - "Kod Hrvata nema nepoznanica" divider

"Možete očekivati veliku podršku, a ja mislim čak i bolju podršku nego kada su naši reprezentativci igrali protiv Mađarske na Poljudu. Osim toga, pripremili smo humanitarnu akciju, prikupljamo sredstva za 15-godišnjeg Matea Dodoju koji se teško ozlijedio prošle godine".

Navijači stižu iz cijele Hrvatske, Europe, a za sutra prognozira uvjerljivu pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije.

"3:1 za Hrvatsku", zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider