Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ruski novinari pesimistični

Rusi nisu htjeli trenirati na Poljudu: Stigli su tek poslijepodne, a osebujni Karpin tvrdi - "Kod Hrvata nema nepoznanica"

Stanje u ruskoj nogometnoj reprezentaciji uoči utakmice na Poljudu protiv Hrvatske

Uoči ključnog dvoboja Hrvatske i Rusije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru koji će se igrati na rasprodanom Poljudu, Rusi su stigli tek poslijepodne u Split. Odradili su tako večeras obaveze prema medijima i kratku šetnju poljudskim travnjakom.

Iako je uobičajeno da gostujuća reprezentacija trenira na stadionu gdje se sutradan igra utakmica, Rusima je bilo zgodnije odraditi trening u Sankt Peterburgu zbog leta i ranijeg termina sutrašnje utakmice.

Prati ih dosta novinara, ali kada su navijači u pitanju, neće ih biti baš toliko. Bit će ih svega 400, 500. čak su vratili 710 ulaznica koje su onda razgrabili navijači hrvatske nogometne reprezentacije.

Iako je ruski izbornik Valerij Karpin podigao rusku nogometnu reprezentaciju, u šest utakmica ima pet pobjeda i jedan remi protiv Hrvatske u Moskvi, ruski novinari nisu pretjerano optimistični. Štoviše oni prognoziraju uvjerljivu pobjedu Hrvatske na Poljudu.

Zlatko Dalić EKSKLUZIVNO Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV: Izbornik ima još dvije dvojbe za prvi sastav protiv Rusije divider

Karpin je bio sjajan nogometaš, a sada i trener, ali i osebujan tip jer je u šest utakmica na klupi Rusije šest puta imao različite kapetane, a da stvar bude zanimljivija kapetan se uvijek dan ranije pojavi među novinarima na konferenciji za medije.

Tako bi prema Karpinovom poučku, nazovimo to tako, kapetan trebao biti Georgi Dzikija koji će tako postati prvi igrač koji će u njegovoj izborničkoj karijeri po drugi puta ponijeti kapetansku vrpcu.

Luka Modrić EKSKLUZIVNO Luka Modrić za Dnevnik Nove TV o Rusiji: "To je najvažnija utakmica od 2018., znamo što je u igri..." divider

"Mislim da nam je sutrašnja utakmica znatno lakša nego ona prva protiv Hrvatske. Sada su naši igrači duže zajedno te se bolje poznaju, a što se tiče Hrvatske mi tu nemamo nepoznanica. Ostaje samo za vidjeti hoće li Hrvati sutra zaigrati u formaciji 4-3-3 ili 4-4-2 s romobom u sredini, ali to ovisi o njihovom izborniku", rekao je Karpin na današnjoj konferenciji za novinare.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider