Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sve je spremno!

Dalić prije Francuske otkrio tko će igrati, promjena na golu, a debitiraju čak dva stopera!

Zlatko Dalić je govorio pred novinarima uoči susreta protiv Francuske na Poljudu uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Hrvatska i Francuska u ponedjeljak igraju na Poljudu u sklopu Lige nacija od 20:45. Prijenos susreta je na Novoj TV i gol.hr-u.

Uoči velike utakmice pred novinare  je izašao Zlatko Dalić i najavio susret.

''Nezgodno vrijeme i nezgodan poraz, uzdrmao nas je i nismo ga očekivali. Ja dečkima nemam što prigovoriti, oni žele, htjeli su i na utakmici, ali nije nam išlo. Ni mene ne ide u Ligi nacija, svi loši rezultati dogodili su se u Ligi nacija'', rekao je Dalić pa nastavio:

''Situacija nije ugodna, neki igrači su u transferu, oporavku ili odmoru. Pred punim stadionom idemo isprati poraz protiv Austrije. Nije lako, ali moramo skupiti energije.

Četiri najbolje reprezentacije sa SP su izgubile, svi smo u istim problemima. Francuska je moćna, otpao je Varane, došao stoper iz Liverpoola, još bolji. Francuzi neće ništa biti lošiji. Neće biti ni Mbappea, a došao im je još brži'', dodao je Dalić.

Erlić i Šutalo debitiraju

Svaka utakmica koju Hrvatska igra važna i ne želim pomisliti da se predamo, ispast će da tražimo alibi, ali tako je i svima. Mislio sam da ćemo dobiti energije da smo dobili Austriju, ali nismo uspjeli.

''Braniti će Livaković, dogovor je da on brani drugu i treću. Desni bek je Juranović, Šime će možda biti spreman za Dansku ili Francusku u gostima. Lijevi bek Sosa ili Barišić. Na stoperu ide Erlić, Vida je spreman i Šutalo. Brozović, Kovačić i Modrić u vezi, Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir, to su naša razmišljanja.

U drugom dijelu ćemo reagirati i napraviti pet zamjena. Moramo biti puno bolji u fazi obrane. Oni su najopasniji kada protivnik ima loptu'', dodao je hrvatski izbornik.

Hoće li igrati Vlašić?

''Vlašić nije u ritmu, treba mu puna minutaža i da je u klubu glavni igrač. Žao mi je zbog toga da nema minutažu, ja znam koliko vrijedi i ne želim ga izgubiti. Jako puno vjerujem u njega. Moja procjena je da se Nikoli da šansa i da će nam biti važna karika i da će naći pravi klub, pametan je dečko i sam će odlučiti što je najbolje'', rekao je Dalić.
 

VIDEO Trener Francuza uoči dvoboja s Hrvatskom

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider