Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"on je moja desna ruka"

Uoči Švicarske Dalić još jednom zažalio za Rakitićem, pa sasuo lavinu komplimenata prema Modriću

Hrvatska u srijedu igra prijateljski okršaj protiv Švicarske u St. Gallenu.

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu u St. Gallenu igra prijateljsku utakmicu protiv Švicarske koja će biti uvertira dvjema uzastopnim susretima u Ligi nacija u Zagrebu sa Švedskom i Francuskom.

"Ova utakmica je prilika za igrače koji do sada nisu imali puno minuta u reprezentaciji, a nameću se dobrim igrama u svojim klubovima. Međutim, ne mislim da je utakmica nevažna, dapače jako je važna, moramo dati sve od sebe, odigrati dobro i pripremiti se za ono što nas čeka u Ligi nacija. U svakom slučaju, Švicarci su težak protivnik, respektiramo njihovu snagu. Morat ćemo biti puno bolji nego što smo bili u Portugalu da bismo izvukli dobar rezultat", kaže Zlatko Dalić koji je svjestan da se u momčadi još uvijek događa svojevrsna smjena generacije.

gol expired Hrvatska pobijedila Švicarsku nakon preokreta: Odlična priprema za ono što slijedi divider

"Poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji bili smo osuđeni na smjenu generacije koju smo relativno bezbolno proveli tijekom kvalifikacija za Europsko prvenstvo na koje smo se i plasirali. Hrvatska, međutim, nema toliko velik izbor kvalitetnih igrača da si može priuštiti luksuz i otpisivati igrače. Dakle, još uvijek je naša momčad mix iskusnih igrača i onih mlađih koji dolaze. Mladi sigurno imaju kvalitetu, ali tek će pokazati prave stvari uz ove igrače koji su bili u Rusiji. Ovo nije lako razdoblje za nas, moramo napraviti smjenu generacije, a visoko smo sebi samima postavili ljestvicu osvajanjem drugog mjesta u Rusiji i od nas se uvijek očekuju maksimalni rezultati. Moramo napraviti sve da u ovih nekoliko mjeseci do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i pogotovo za Europsko prvenstvo složimo dobru momčad koja će biti konkurentna".

Naravno da su Švicarci s velikim zanimanjem popratili Rakitićev oproštaj od reprezentativnog dresa. Srećom, Luka Modrić još uvijek je dio Vatrenih.

gol expired Kreće prodaja ulaznica za utakmice protiv Švedske i Francuske: Evo što sve morate znati divider

"Kao prvo, žao mi je što je Rakitić napustio reprezentaciju, ali to je njegova odluka koju nemamo pravo preispitivati. Sreća da je s nama ostao Luka Modrić, koji je kao kapetan i lider jako važan za ovu momčad. Sigurno će uz njega mlađi igrači koji dolaze prije napredovati i biti bolji. Velika je stvar za hrvatsku reprezentaciju i hrvatski nogomet da je Luka još uvijek tu, da još uvijek ima volje, elana i energije igrati iako mu je 35 godina. Luka Modrić je moja desna ruka i lider momčadi".

Hrvatski izbornik uvelike hvali svoga kolegu na švicarskoj klupi, Vladimira Petkovića, koji je prošao trnovit put prije negoli je ostvario respektabilnu trenersku karijeru.

"Upoznali smo se kad sam postao izbornik, imam veliki respekt prema gospodinu Petkoviću i njegovim rezultatima do kojih je došao na težak način. Redovito komuniciramo i čujemo se, uostalom ovu smo utakmicu i dogovorili tako. U svakom slučaju, Petković je veliki trener i čovjek", zaključio je Dalić.

gol expired Badelj iz karantene ipak dolazi u reprezentaciju: Jedna vijest posebno veseli divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider