Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
TRI UTAKMICE U SEDAM DANA

Badelj iz karantene ipak dolazi u reprezentaciju: Jedna vijest posebno veseli

Hrvatsku čekaju novi ispiti.

Iako se prošlog mjeseca vratio u Vatreni tabor, 22 mjeseca nakon gostovanja kod Engleza na mitskom Wembleyu, Šime Vrsaljka opet neće biti uz reprezentaciju.

''To je jedna nova vijest, Vrsaljko se ponovno ozlijedio prije par dana tako da njega nema na okupljanju. Žao mi je opet da ga nema jer se bio vratio u reprezentaciju, bar je bio prisutan sa nama i sad se desila ponovno na treningu ozljeda. Ja sam razgovarao s njim i on opet mora pauzirat'', rekao je Dalić.

Činilo se da će zbog koronavirusa također pauzirati i Milan Badelj, no on je ipak dobio zeleno svijetlo.

"Sad po novim informacijama ipak će Badelj doći jer se tu situacija malo promijenila i čekamo još vijest vezano uz Brekala. Sve zbog te situacije, ali, evo, nadam se da će biti svi na okupu i ono što od prije znamo da smo ostali bez Rebića."

No, vraća se kapetan Luka Modrić koji je jako nedostajao protiv Portugala i Francuske. Evo kako Dalić sada gleda na dva poraza na startu Lige nacija.

"Dva teška poraza za koje sam rekao da su za nas jako, jako loša, ali pristup je bio loš samo protiv Portugala. Međutim, protiv Francuza to nije bio slučaj. Bili smo puno bolji u svakom djelu igre. Po meni tu utakmicu nismo trebali izgubiti i u njoj nije bio loš pristup. Bio je puno, puno bolji nego protiv Portugala i moramo to popravit'', kaže Dalić.

A prigoda da vidimo jesu li Dalić i Vatreni odmah popravili probleme bit će u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske za dva dana, no prije svega, izbornik jasno objašnjava koji su mi prioriteti.

"Moramo sve snage usmjerit na Švedsku i Francusku u Zagrebu. To su dvije bitne utakmice i to nam je cilj. Protiv Švicaraca sigurno imamo ekipom koja će biti izmiksana, koja će biti promiješana i tu će prigodu dobiti neki igrači koji nisu igrali prije. Rekli smo da pripremamo ekipu i reprezentaciju za Europsko prvenstvo i ovo je jedna prigoda kada možemo te igrače vidjet u krugu reprezentacije."

A nakon novih njegovih fantastičnih nastupa u Bundesligi, ponovno se aktualiziralo pitanje pozicije Andreja Kramarića u reprezentaciji.

"Ja ću nastojat da Kramarić dobije onu svoju poziciju gdje je najbolji za hrvatsku reprezentaciju i za sebe. Ponavljam, nije to ista situacija, igrati u Hoffenheimu i tu poziciju u hrvatskoj reprezentaciji. Malo igramo drugačije, ali moj zadatak je da na najbolji način iskoristim njegove kvalitete'', završio je hrvatski izbornik.

To vrijedi i za ostale jer individualna kvaliteta Vatrenih nikada ne bi smjela doći pod pitanje.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider