Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
optimist je

Zlatko Dalić komentirao ždrijeb i istaknuo najveći problem u hrvatskoj skupini

Zlatko Dalić je bio na ždrijebu, a nekon njega je komentirao skupinu Hrvatske.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024 sa reprezentacijama Walesa, Armenije, Turske i Latvije, odlučio je ždrijeb u Frankfurtu,

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je jedan od nositelja u ždrijebu, a Vatreni će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

Hrvatska na ždrijebu Ždrijeb za EURO 2024 kvalifikacije: Hrvatskoj lakša grupa, dva stara protivnika i jedan s kojim nikad nije igrala! divider

Na ždrijebu je bio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji ne krije zadovoljstvo, ali opet je oprezan. To je i otkrio u razgovoru za Novu TV.

''Ima jedan problem''

''Mislim da možemo biti zadovoljni s grupom koju smo dobili. Izbjegli smo reprezentacije koje smo htjeli izbjeći, pogotovo one iz druge jakosne skupine. Ako pogledamo tu četvrtu skupinu, dobili smo Turke koji su nezgodna ekipa, ali mi smo optimisti i favoriti u našoj grupi.

Imamo Wales koji nam je poznanik iz prošlih kvalifikacija. Jedan problem koji će se javiti su daleka putovanja, ali mi se moramo dobro pripremiti i moramo respektirati naše protivnike i pogotovo napraviti analizu Latvije i Armenije, reprezentacija koje nam baš nisu puno poznate'', rekao je izbornik Vatrenih.

Onda se osvrnuo redom protivnicima, a prvi od njih je nama dobro poznati Wales.

"Oni su naš poznanik iz prošlih kvalifikacija za Euro, imali smo težak posao u obje utakmice. Glavni im je igrač Bale, on drži cijelu tu reprezentaciju. U Cardiffu će sigurno biti dobra atmosfera, kao i prvi put. Ako gledamo drugi pot, to je jedna od reprezentacija koje smo mi željeli i trebamo ih dobiti jer smo favoriti", rekao je.

Za Wales zapravo ne znamo kako će izgledati u kvalifikacijama, odnosno tko će im se sve od igrača oprostiti nakon Svjetskog prvenstva.

Euro 2024 kvalifikacije Preko koga do Njemačke? Već redovni rivali, posrnuli krvnici iz 2008. i dvije relativne nepoznanice divider

No, još manje znamo o Armeniji.

Tursku smo se nadali izbjeći 

"S Armenijom smo igrali jednu prijateljsku utakmicu koja je završila neodlučeno. To je protivnik koji nam je sigurno nepoznat i morat ćemo ga dobro proučiti te analizirati. Ali, ako pogledamo treći pot, mislim da je to ponovno dobar izbor", dodao je Dalić, okrenuvši se uvijek neugodnim Turcima:

"U četvrtom potu smo dobili najtežeg protivnika, onog kojeg nismo htjeli. Težak protivnik, vidjeli smo to iz naših dosadašnjih utakmica. Ako sam htio koga izbjeći iz četvrtog pota, to je Turska. Ali, igramo protiv njih i moramo se pripremiti. Dobro ih poznajemo, imamo s njima iskustva. Htjeli smo ih izbjeći, ali što je tu je."

Preostala je još Latvija, koja u posljednjih godinu dana nije niti igrali protiv neke jače reprezentacije.

"Nepoznat protivnik i daleko putovanje, moramo ga dobro analizirati. Ali, ekipe iz petog pota mi moramo dobiti i ne bismo smjeli imati nikakvog problema", zaključio je.

U Katar skromno, ali svjesni u vlastitu vrijednost

Osvrnuo se i tamo kako je dobio jako dobar doček u Frankfurtu te kako su mu prilazili mnogi poznati izbornici s ciljem da ga pozdrave.

"Ja sam tu već pet godina, poznajem sve izbornike i igrali smo s velikim reprezentacijama, ali svakako mi to sve godi. Kao i onaj početak ždrijeba gdje je Hrvatska među prve četiri reprezentacije, sudionicima final foura, svakako nam to godi."

Prije ovih kvalifikacija slijedi ono najvažnije, Svjetsko prvenstvo u Katru. Nakon sjajne Lige nacija, Hrvatska tamo ide kao ozbiljan kandidat za veliki rezultat.

"Ja sam uvijek optimist, ali uvijek želim i spustiti loptu na zemlju. Mi znamo da vrijedimo, da možemo i da smo dobri, pokazali smo kvalitetu, ali trebamo ćii skromno utakmicu po utakmicu te ne stvarati euforiju, ići korak po korak bez pritiska. Nama je Svjetsko prvenstvo bitno, znam da su ciljevi veliki, ali moramo biti skromni i pametni, ići korak po korak. No, ono što je najvažnije, mi vrijedimo", potvrdio je još jednom naš izbornik.

Kakva vam je grupa u kvalifikacijama za Euro?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider