Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sve smo bliže

Ždrijeb se bliži, a Dalić i Hrvatska mogu biti zadovoljni viješću iz Južne Amerike

Dobra vijest za hrvatsku reprezentaciju uoči ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za dva mjeseca u Kataru će se održati ždrijeb skupina Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se u toj zemlji održati u studenom i prosincu ove godine. U ožujku ćemo saznati hoće li Hrvatska na tom ždrijebu 1. travnja biti u drugom ili trećem jakosnom šeširu iz kojih će se vaditi kuglice.

Kako zasad stvari stoje, Vatreni će biti u drugoj jakosnoj skupini što je dosta važno za ambicije prolaska u nokaut-fazu jer ćemo izbjeći reprezentacije poput Njemačke, Nizozemske, Danske ili nama uvijek neugodnog Meksika.

gol expired Je li ovo dizajn novog dresa Vatrenih? Popularni portal tvrdi da zna kako će izgledati divider

Hrvatska još uvijek nije sigurno u drugom jakosnom šeširu, ali nam je u korist išao i ždrijeb dodatnih kvalifikacija u kojima su Portugal i Italija izvučeni za isti eliminacijski turnir. Obje su reprezentacije bolje od naše na ljestvici uoči ždrijeba, no sigurnom eliminacijom jednih ili drugih pozicija Vatrenih je dodatno učvršćena.

Veliki kiks Kolumbije

Tome je pridonio i jedan rezultat iz južnoameričkog dijela kvalifikacija gdje se ovih dana igraju utakmice. Nogometaši Perua ostvarili su veliku pobjedu kod Kolumbije od 1:0 čime je skočio na četvrto mjesto ljestvice, posljednje koje direktno vodi prema Svjetskom prvenstvu.

Prve četiri momčadi će se automatski plasirati na Svjetsko prvenstvo, a petoplasirana reprezentacija će igrati dodatne kvalifikacije.

Nama ovaj rezultat ide u korist jer nas sada Kolumbija, ukoliko se plasira na SP, teško može ugroziti u toj borbi za što bolju poziciju na ždrijebu.

Morali bi pobijediti u Argentini u sljedećoj utakmici, što će biti jako teško, a podsjetimo i da Vatreni imaju još dvije prijateljske utakmice u ožujku u kojima mogu skupiti još bodova za što bolju poziciju.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:

Venecuela - Bolivija 4-1 (Rondon 25, 35, 67, Machis 55 / Miranda 38)
Kolumbija - Peru 0-1 (Flores 85)

Ranije:

Ekvador - Brazil 1-1 (Torres 75 / Casemiro 6)
Paragvaj - Urugvaj 0-1 (Suarez 50)
Čile - Argentina 1-2 (Breraton 21 / Di Maria 9, Martinez 34)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider