Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dalić trlja ruke

Vatreni slave ždrijeb dokvalifikacija za SP u Kataru: Evo što međusoban okršaj Italije i Portugala znači za Hrvatsku

Najveći dobitnik ždrijeba dokvalifikacija? Hrvatska!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači hrvatske nogometne reprezentacije s velikim zanimanjem ispratili su današnji ždrijeb europskih dokvalifikacija za SP u Kataru, ali srećom nisu se morali živcirati kao primjerice Talijani i Portugalci, koji su doznali kako će morati jedni na druge u dodatnim kvalifikacijama.

Vatreni su ranije čekirali svoju kartu za Mundijal, ali ovaj rasplet ždrijeba u Zurichu donio nam je jednu dobru vijest. Naime, Talijani i Portugalci, koji su bolje rangirani od Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici eliminirati će jedni druge u dodatnim kvalifikacijama i samo jedna od te dvije reprezentacije će završiti na svjetskoj smotri sljedeće godine, a to znači da su Vatreni sada jako blizu drugom potu u ždrijebu za skupine Svjetskog prvenstva.

gol expired Poznati parovi tri europska kvalifkacijska turnira za Svjetsko prvenstvo u Kataru: Italija ili Portugal neće vidjeti Mundijal divider

Najveći dobitnik ždrijeba je Hrvatska

"Najveći dobitnik današnjeg ždrijeba dokvalfikacija za SP? Hrvatska“, napisao je profesor na ekonomskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Globan.

Da su Talijani i Portugalci oboje završili na SP-u, bili bi sigurno u prvoj ili drugoj jakosnoj skupini i pogurali bi Hrvatsku prema trećem potu, a ovim raspletom,

Hrvatska će gotovo sigurno završiti s povoljnijim ždrijebom na Mundijalu.
U dodatnim kvalfikacijama Škotska je dobila Ukrajinu, a Wales Austriju u takozvanom prvom turniru. Naši suparnici u skupini Rusi dobili su Poljake, a prođu li njih idu na pobjednika polufinala Švedske i Češke u "putu B“. U najtežem "putu C“ Italija je izvukla Sjevernu Makedoniju, a Portugalci su dobili Tursku.

Prisjetite se pobjede protiv Rusa

O konačnom rasporedu reprezentacija u potovima ovisit će rezultati dokvalifikacija i prijateljske utakmice prije Mundijala pa ćemo sa zanimanjem pričekati koga će HNS izabrati za suparnike, a u tablici profesora Globana pogledajte kakvo je trenutačno stanje u jakosnim skupinama. Boldanim fontom ispisane su reprezentacije koje su već osigurale nastup u Kataru.

Bit će zanimljivo pratiti utakmice Švedske u dodatnim kvalifikacijama, ali i one južnoameričkih konkurenata...

Parovi polufinala:

Put A:

Škotska – Ukrajinu
Wales - Austrija

Put B
Rusija - Poljska
Švedska – Češka

Put C
Italija – Sjeverna Makedonija
Portugal – Turska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider