Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
svaka čast

Veliki dan za Dubravu, pohvalili se s dva reprezentativca: Do Vatrenih stigli obilaznim putem

Dvojica igrača koja su prve nogometne korake napravila u klubu s istoka Zagreba stigla su sve do reprezentacije - obilaznim putem.

Josip Juranović počeo je utakmicu protiv Turske od prve minute i igrao do kraja, a Toma Bašić ušao je u 60. minuti umjesto Milana Badelja.

Ovaj dvojac, osim što su igrali za Hajduk, vežu i zajednički prvi nogometni koraci - obojica su počela trenirati u današnjem drugoligašu Dubravi Tim Kabel. Ovaj klub s istoka Zagreba pohvalio se tim uspjehom na svom Facebooku.

"Ako treba imamo ih još!", napisali su uz fotografiju.

Juranović je u Dubravi bio sve do 2015., kada je kao 20-godišnjak na mala vrata stigao u Hajduk. Na Poljud je došao kao veznjak, ali prilagodio se na poziciju desnog beka i postao prvotimac, pa i kapetan.

Igre za Hajduk donijele su mu transfer u varšavsku Legiju, ali i poziv u reprezentaciju. Protiv Turske je treći put zaigrao za Vatrene. Nikad nije igrao za mlade reprezentacije Hrvatske, ali borbenost i upornost mu se isplatila i dogurao je do A selekcije.

Gol Brekala Kiša golova u Istanbulu: Pogledajte sve pogotke Hrvatske i Turske, padali su kao na traci divider

Protiv Turske je prvi put zaigrao Toma Bašić, koji sjajno igra u francuskom Bordeauxu. On je počeo u Dubravi, a većinu nogometnog obrazovanja stekao je u NK Zagrebu. Osim u Hajduku i Bordeauxu, još je igrao i za Rudeš na posudbi.

Kako vam se svidjela Hrvatska u Istanbulu?

Ukupno glasova:

U Ligue 1 nije otišao kao spektakularan transfer, ali snašao se sjajno: ostvario je veliki napredak i već nekoliko puta bio u momčadi kola. Zlatko Dalić nije ostao imun na njegove predstave i pozvao ga je među Vatrene.

Ostat će zapamćeno i da je na reprezentativnom debiju probušio loptu.  

Dodamo li Juranoviću i Bašiću još i Josipa Brekala koji je odrastao u Trnavi, jasno je da u Dubravi ne nedostaje sportskog talenta. Zapravo, nije to nikakva novost, upravo ovaj zagrebački kvart poznat je po velikom broju sjajnih sportaša i osvajača olimpijskih medalja. 

Zlatko Dalić o utakmici protiv Turske


 

 

Ajmo Hrvatska!! #cro #obitelj #hns #dubrava Hrvatski nogometni savez ako treba imamo ih još!!!

Objavljuje NK "Dubrava Tim Kabel"Srijeda, 11. studenoga 2020.
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider