Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
odabrao je sloveniju

Vatrene je srušio Hrvat: Ne zna slovenski, ali govori hrvatski. Kako je završio u Sloveniji?

Sandi Lovrić odabrao je Sloveniju nakon nastupa za mlade selekcije Austrije, a njegov gol srušio je Hrvatsku - domovinu njegovih roditelja.

Hrvatska je u prvom kolu kvalifikacija za SP 2022. izgubila od Slovenije 1:0, a jedini pogodak na utakmici zabio je Sandi Lovrić u 15. minuti. Lovrić je opalio s ruba šesnaesterca i uz malo sreće matirao Dominika Livakovića.

U oči upada kako Lovrić u prezimenu ima -ić, a ne standardno slovensko -ič. Razlog tome je što Lovrić, igrač švicarskog Lugana rođen u austrijskom Lienzu, ima hrvatske korijene...

"Moji roditelji potječu iz Hrvatske. Otišli su raditi u Piran pa ih je životni put odveo u Austriju. Velik dio moje obitelji živio je ili još živi u Sloveniji, moja povezanost sa Slovenijom je jaka, kao i moja želja da igram za reprezentaciju", rekao je Lovrić za 24.si. prije pola godine, taman kada je započeo reprezentativnu karijeru.

"Ideja je dugo postojala..."

Otkrio je tada Lovrić i da ne zna slovenski, ali da govori hrvatski. Nastupao je za austrijske reprezentacije od U-16 do U-21 konkurencije, a zatim je s 22 godine navukao dres Slovenije i debitirao u prijateljskoj utakmici protiv San Marina.

Je li Hrvatska zakomplicirala odlazak na SP u Kataru?

Ukupno glasova:

"Ideja je postojala već duže vrijeme, cijelo ovo vrijeme nekako sam razmatrao igranje za Sloveniju. Bio sam zadovoljan u mladim austrijskim reprezentacijama i nije bilo lako otići, ali osjetio sam da bih u Sloveniji mogao igrati bitnu rolu. Kad sam dobio poziv, to mi je izgledalo kao sjajna prilika. Presretan sam i ponosan što sam ovdje", rekao je.

"Slovenija mi je kao dom"

Mnogi Slovenci, pa i njihova najveća sportska zvijezda Luka Dončić, ljetuju u Hrvatskoj. Ovaj austrijski Hrvat ljetuje pak u Sloveniji.

gol expired Slovenci provociraju nakon pobjede: Odgovorili na objavu HNS-a uoči utakmice divider

"Još imamo stan u Piranu. Uvijek sam volio tamo provoditi ljeta. Slovenija mi je kao dom i dobro sam je upoznao svih ovih godina", rekao je..

Lovriću je pogodak protiv Hrvatske bio drugi u sedam nastupa za Sloveniju. Prvi je zabio u svom trećem nastupu protiv Moldavije, a na kontu ima i asistenciju. Bez sumnje, dobar početak za tog mladog igrača.

Sažetak utakmice Hrvatska  Slovenija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider