Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Odluka u ožujku

UEFA objavila četiri moguća scenarija za održavanje Europskog prvenstva

UEFA priprema četiri moguća scenarija za provedbu Europskog nogometnog prvenstva 2021. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski nogometni savez (UEFA) priprema četiri scenarija za provedbu Europskog prvenstva za nogometaše koje će biti održano 2021., a konačna odluka će biti poznata do 5. ožujka, objavili su iz UEFA-e.

Prvi scenarij se temelji na pretpostavci da će odgođeni EURO, koji je trebao biti održan ove godine, biti održan u 12 gradova i 11 država od 11. lipnja od 11. srpnja te da će situacija s pandemijom Covida-19 biti pod potpunom kontrolom pa će i gledatelji moći popuniti stadione u punom kapacitetu.

U drugom scenariju se predviđa popunjenost stadiona između do najmanje polovice kapaciteta, u trećoj varijanti bi bilo zauzeto oko 30 posto mjesta na tribinama, a najlošiji scenarij se odnosi na održavanje natjecanja bez gledatelja, kao što je sada slučaj s natjecanjima pod ingerencijom UEFA-e.

gol expired Zastrašujući okršaj "divova" na sučeljavanju: Trojica zaštitara jedva su uspjela zadržati pomahnitalog Poljaka divider

Okvirni program EURA ostaje nepromijenjen i predviđa odigravanje utakmica u 12 gradova, a to su Bilbao (Španjolska), London i Glasgow (Velika Britanija), Muenchen (Njemačka), Rim (Italija), Baku (Azerbajdžan), Sankt Peterburg (Rusija), Budimpešta (Mađarska), Bukurešt (Rumunjska), Amsterdam (Nizozemska), Dublin (Irska) i Kopenhagen (Danska).

Svaki od domaćina će u dogovoru s UEFA-om izabrati dva do tri scenarija i u nadolazećim tjednima napraviti odgovarajuće planove za provedbu istih, priopćili su iz Europskog nogometnog saveza.

Hrvatska će na EURO-u nastupiti u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom i Škotskom, a svoje utakmice bi prema trenutnom rasporedu trebala igrati u Londonu i Glasgowu. 

gol expired Ne stišava se buka zbog gnjusnog čina pogrebnika koji su otvorili lijes i radili "selfie" s mrtvim Maradonom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider