Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Čestitao Englezima

Šuker nakon utakmice zavapio: ''Ovakvu atmosferu mi nećemo imati na našim stadionima''

Nakon poraza na Wembleyju, svoje viđenje utakmice dao je i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Davor Šuker (GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija nije izborila plasman na završni turnir Lige nacija nakon što je u posljednjem kolu skupine 4 u Londonu pred 90.000 gledatelja izgubila od Engleske s 1-2.

''Šteta za neke rezultate prije, ali to je zaista nogomet. Vidjeli ste prekrasan ambijent na Wembleyju, ali moramo biti realni. Što su Englezi promašili u prvom poluvremenu, mi smo ih kaznili i mogli smo dobiti utakmicu kod rezultata 1:0 kad smo imali lijepu šansu. I bili bi prvi i svi presretni, ali to je nogomet. Čestitam Englezima, zaista su napravili podvig i zasluženo osvojili prvo mjesto u skupini'', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker te nastavio o jednoj drugoj temi:

''Ovakvu atmosferu mi nećemo imati na našim stadionima. Nadam se da ćemo…eto i vas molim da napravite što možete ili ćemo se ovako veseliti vani, a kod nas ćemo…što da je pala kiša protiv Španjolske? Moram to izbaciti iz sebe, jer krajnje je vrijeme da napravimo nešto.''

Spomenimo kako su hrvatski navijači na Wembleyju nadglasali brojnije Engleze i pokazali kako se navija za svoju reprezentaciju bez ijednog izgreda.

Unatoč ovom rezultatu, ovo ne može pokvariti tu sjajnu godinu za hrvatski nogomet, a Hrvatskoj predstoje još te kvalifikacije.

''Neki igrači su govorili da je ovo beznačajno natjecanje. Izgleda da i ja to moram ponavljati. Čekamo ždrijeb u Dublinu i nadam se da ćemo dobiti dobru grupu i vjerujem da ćemo biti na Europskom prvenstvu. Ali, ono što me muči je kad vidim sve ove prekrasne stadione, kad bi mi imali ovakve infrastrukture, bilo bi još više igrača, bilo bi još više rezultata i lagano bi mogli reći da smo već tamo.''

Predsjednik HNS-a potom je upitan zna li da Engleski nogometni savez ozbiljno razmišlja o prodaji Wembleyja, jer smatra da je glavni problem u Engleskoj da treba obnoviti one terene na kojima igraju manji klubovi na kojima treba napraviti prve korake. I smatra li da je to možda jedna od alternativa.

''Ne znam sad, postavili ste mi tako kompleksno pitanje da ne znam od kuda da počnem. Postavili ste mi tri pitanja, ali ono što mogu reći je da se Wembley sigurno neće prodati. Ipak sam ja danas bio na ručku s vrhuškom Engleskog saveza. Kod njih nije nogomet samo 90 minuta, kod njih je to veliki biznis. Vidjeli ste da nije bila ni jedna bengalka danas, ali mi smo ubijeni jadni'', pomalo rezignirao je odgovorio Šuker.

Kako ste doživjeli Hrvatsku u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider