Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sretno im

Što je zajedničko Modriću i Ivanušecu? Obojica ovaj tjedan idu po povijesne rekorde

Padaju rekordi Darija Srne i Tomislava Vranjića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzbudljiv je nogometni tjedan za hrvatske nogometaše i navijače. U samo tjedan dana gledati ćemo čak šest utakmica reprezentacija.

Krenimo redom. Prvi će na teren Modrić i društvo protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (srijeda, 20:45, prijenos na gol.hr-u i Novoj TV), a u četvrtak kreće Europsko prvenstvo do 21 godine.

Izabranici Igora Bišćana otvaraju protiv Portugala, nakon toga slijede utakmice protiv Švicarske (28. ožujka) i Engleske (31. ožujka). Prve dvije reprezentacije u grupi idu u nokaut fazu koja se zbog koronavirusa igra tek u lipnju.

gol expired Carević objasnio zašto je došlo do čudnog odlaska iz Rudeša, razlog nije pjesma divider

A reprezentacija igra protiv Cipra 27. ožujka i Malte 30. ožujka.

Dva igrača idu po rekorde

Luka Modrić i Luka Ivanušec idu po rekorde po broju nastupa. Luka Ivanušec ima 24 nastupa i ako nastupi na sve ti utakmice na Euru srušit će rekord Tomislava Vranjića koji je imao 26 utakmica za mladu reprezentaciju, a zadnji put je igrao davne 2005. godine.

gol expired Dvostruka svjetska prvakinja mora raznositi pizze dok se priprema za Olimpijske igre i sanja medalju divider

Po povijesni rekord ide i hrvatski kapetan. Osvajač Zlatne lopte 2018. godine u karijeri je skupio 133 nastupa, a Darijo Srna je ispred njega sa 134 nastupa. Ako zaigra protiv Slovenije izjednačit će se sa Srnom, a već protiv Cipra može ispisati novu stranicu povijesti hrvatskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider