Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Ako je Dalić tako rekao, onda..."

Splićani podijeljeni oko reprezentacije: "Treba kompletnu garnituru maknuti, prvo Šukera!"

Nakon više od 4 godine hrvatska nogometna reprezentacija vraća se na Poljud. Izvršni odbor HNS-a donio je odluku da će kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Mađarske 10. listopada odigrati u Splitu. No, iz Hajduka poručuju da je savez tu odluku donio jednostrano, bez ikakvog dogovora s njima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vatreni će u listopadu igrati protiv Mađara na Poljudu. Odluka je to koja je danas iznenadila hrvatsku javnost jer još jučer Davor Šuker tvrdio je drugačije.

"Dajte nam još jedno možda desetak dana, dva tjedna možda, donijet ćemo odluku, moramo je donijeti jer moramo prijaviti domaćinstvo", pričao je Šuker nakon prijateljske utakmice Hrvatska - Tunis.

Iz Grada Splita tvrde kako kontakta s HNS-om na ovu temu nije bilo. A u Hajduku smatraju da se jednostranom odlukom potencira antagonizam, što su naglasili u svom priopćenju.

Udruga Naš Hajduk podsjetila je da po njima maćehinsko ponašanje saveza prema Splitu i Dalmaciji traje već dvadesetak godina.

"Maćehinsko ponašanje HNSa, izbjegavanje Splita i ignoriranje Dalmacije i Hajduka traje već dvadesetak godina. Nesumnjivo je da postoji veliko nezadovoljstvo time te da ispašta i reprezentacija. Sve što tražimo je poštena i ravnopravna liga, micanje kriminalaca i korumpiranih nogometnih sudaca, uređen savez i čist nogomet. Ne vidimo tko može biti protiv toga i nevjerojatno je da nekoliko suvislih i konkretnih prijedloga u smjeru poštenja nitko nije ni razmotrio, a kamoli proveo. Domoljublje Hajdukovih navijača nitko nema pravo dovoditi u pitanje i svakoga tko to čini smatramo pijunom kriminalnih struktura koje sustavno uništavaju hrvatski nogomet", poručila je udruga Naš Hajduk koja u svom vlasništvu ima 24.53 posto dionica Hajduka.

Vatreni su u 25 godina na Poljudu odigrali tek pet službenih utakmica. Građani Splita oko ove teme, podijeljeni.

"Ako tako kaže gospodin Dalić, svaka mu čast, da će hrvatska reprezentacija igrati na Poljudu, to je za mene amen u očenašu", rekao je Ivica.

"Izgleda meni da ih je strah doć ovdje hahahah, alo tko zna možda i ne dođu, tko će to znati", kazao je Petar.

Bože pak tvrdi: "Sigurno je da je reprezentacija uvik dobrošla u Split i da svaki ovde čovik navijač želi reprezentaciju u Splitu, to je jedan kroz jedan."

"Već četiri godine koliko nisu bili tu, najprije sramota drugi dan po veličini oni ga izbjegavaju, a oni će ići prije u svako selo prije nego ovdje. Trebalo je kompletnu garnituru sve maknit', prvo Šukera", rezolutan je Žarko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider