Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Bez ikakvih dogovora"

Hajduk reagirao na samovolju HNS-a: "Ovo pokazuje nepromišljenost i potencira antagonizam"

S Poljuda su reagirali priopćenjem na objavu HNS-a o utakmici Hrvatska - Mađarska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez ikakvih konzultacija i mimo znanja Hajduka Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da se kvalifikacijska utakmica Hrvatska - Mađarska igra u Splitu.

Zateklo je to Splićane koji su prvo reagirali na klupskom Facebooku, a sad se oglasio i Marin Brbić, predsjednik Hajduka.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona). Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom.

Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam. Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskog nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob. Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija.

Vrijeme pred nama i konkretne mjere Saveza koje će oblikovati budućnost hrvatskog nogometa će pokazati je li ova ishitrena jednostrana odluka donesena uistinu pod pritiskom isteka roka za određivanja domaćinstva ili rezultat pogrešne procjene.

Ako je ova odluka donesena odvojeno od tema koje su bile ili tek trebaju biti predmetom razgovora i dogovora o budućnosti hrvatskog nogometa te poštenom i transparentnom odnosu u istome za što je Hajduk itekako zainteresiran, HNS u tom slučaju preuzima isključivu odgovornost za organizaciju utakmice.

Marin Brbić, predsjednik Uprave HNK Hajduk", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider