Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Moglo je biti i sedam-osam"

Španjolski mediji u deliriju: "Vrtoglavi nogomet, ciklon! Poslali smo poruku Europi!"

S velikim iščekivanjima u španjolskoj javnosti iščekivao se dvoboj s našom reprezentacijom.

Galerija Španjolska reprezentacija (Foto: AFP)

U španjolskoj sportskoj javnosti s nestrpljenjem se čekao ogled sa svjetskim viceprvakom Hrvatskom, kako bi udarili dodatne temelje optimizmu nakon trijumfa nad Englezima na Wembleyju.

I sve što su tražili to su i dobili, prije svega novu pobjedu, ali ne bilo kakvu već ostvarenu na spektakularni način, nanijevši Vatrenima najteži poraz u povijesti.

Ne čudi stoga što je lagani val euforije zapljusnuo naslovnice tamošnjih medija...

"Izravnim i vrtoglavim nogometom Španjolska je nadjačala Hrvatsku, bio je to pravi ciklon! Vođe regeneracije naše reprezentacije bili su Asensio i Saul", piše u uvodu katalonski Sport i naglašava:

"Moglo je biti i sedam-osam razlike"

"Primijenjeni su osnovni nogometni postulati Luisa Enriquea. Španjolska je bila izravna, vertikalna i tlačila je Hrvatsku presingom."

Marca piše kako je "Španjolska poslala poruku Europi":

"Definitivno je ovo snažna poruka ostatku kontinenta. Ovo je noć u kojoj su probuđene uspomene na ono razdoblje dominacije od 2008. do 2012. godine. Moglo je biti i sedam-osam razlike za Španjolsku da nije bilo sreće i nekih obrana vratara Kalinića. Nesumnjivo je kako će izbornik Luis Enrique imati dovoljno razloga za širenje optimizma uoči Eura 2020. koji se svakodnevno približava."

O srebru Hrvatske na SP-u: "Je li to bio samo bljesak?"

U svom prvom osvrtu na dvoboj AS je također nahvalio Enriqueove igrače.

"Dvije dojmljive izvedbe je pod njegovim vodstvom pružila naša reprezentacija. Sa stilom su pobijedili, bili su neumoljivi. Nakon što je Svjetsko prvenstvo bilo obilježeno kontroverzama, većina tog lošeg osjećaja je isprana s ovom pobjedom", napisali su u AS-u i ovako prokomentirali našu reprezentaciju.

"Što se tiče Hrvatske, dobre vibracije koje su izgrađene na putu do finala Svjetskog prvenstva su uglavnom otišle. Je li to bio samo bljesak?"

Kako ste doživjeli težak poraz u Španjolskoj?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider