Na utakmici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine između Hrvatske i Mađarske na Poljudu bit će i 16 slijepih osoba koje će u suradnji s HNS-om susret pratiti putem audio deskriptivni bluetooth slušalica, putem kojih će dobivati detalja opis događanja na terenu.

Izaslanstvo županijske Udruge slijepih Split danas se susrelo s izbornikom Zlatkom Dalićem.

"Idem i na utakmice koje nemaju deskripciju, jer volim sport i ovo mi stvarno puno znači. I živim za ovaj moment, jer to će biti prvi put da sam na stadionu, a mogu uživati u utakmici kao i ostali navijači, jer sam pasionirani pratitelj sporta od nogometa, futsala, košarke, sve naše najvažnije sportove pratim i ovo mi mnogo znači i još jednom hvala Savezu koji mi je ovo omogućio", rekao je Ivan Bogdanović.

Mađarska reprezentacija stiže u Split u srijedu, te će odraditi jedan trening na Poljudu prije utakmice. Hrvatska će također odraditi jedan trening na najljepšem hrvatskom stadionu, a potom će se u četvrtak ogledati s reprezentacijom koja ih je pobijedila u prvom dijelu kvalifikacija.

Hrvatska u četvrtak od 20:45 dočekuje Mađarsku, a u nedjelju igra u gostima kod Walesa. Posljednju utakmicu Vatreni igraju u studenom protiv Slovačke na Rujevici. Sve utakmice možete uživo gledati u prijenosima na Novoj TV i GOL.hr-u.