Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Hrvati bitno drugačiji

Ruski mediji razočarani propuštenim: "Lovren i Vlašić su bili naša šansa, Dalić je napravio veliku pogrešku u nastavku"

Hrvatska i Rusija odigrale su bez golova u Moskvi, a tamošnji mediji smatraju kako su propustili veliku priliku.

Nogometne reprezentacije Rusije i Hrvatske remizirale su na Lužnjikiju (0:0) i osigurale svaka po bod na startu rujanskih kvalifikacija za SP u Kataru. Bio je to debitantski susret novog ruskog izbornika Valerija Karpina i taj detalj okupirao je većinu ruskih medija.

Karpinovu eru na klupi ruske reprezentacije najavljivali su kao lepršaviju varijantu od one koju je vodio Stanislav Čerčesov, međutim prvi dojam ruskih novinara jest da se nije puno promijenilo. Dokaz toj tvrdnji je i rezultat 0:0, koji se treći puta ponovio u našim međusobnim susretima, ali za razliku od prijašnjih okršaja Vatrenih i Zbornaje, ovaj put njihovi mediji ističu kako su propustili odličnu priliku nokautirati Hrvate koji su u Moskvu stigli na konopcima…

Vlašić i Lovren su bili naša šansa

"Hrvatska je na Lužnjikiju ostavila dojam kako je daleko od optimalne razine. Iskusnih zvijezda Domagoja Vide, Luke Modrića, Ivana Rakitića i Ante Rebića nije bilo iz ovog ili onog razloga, ali to su sve ikone njihove momčadi i nedostajali su im. Joško Gvardiol ozlijedio se na zagrijavanju i umjesto njega je morao ući Duje Ćaleta Car", započeo je autor u tekstu SovSporta pa nastavio:

gol expired VIDEO: Hrvatska osvojila vrijedan bod u Rusiji i ostala na vrhu skupine, korak bliže SP-u divider

"S druge strane, Dejan Lovren i Nikola Vlašić, koji su nam dobro poznati iz ruskog prvenstva i koji nisu bili impresivni na startu nove sezone, igrali su od početka za Hrvatsku. Oni su nam bili velika prilika da nešto napravimo protiv Hrvatske i šteta što ih nismo bolje iskoristili."

Što je Dalić želio tim potezom?

Ruski kolege bili su razočarani igrom svjetskih doprvaka podjednako kao s igrom svojih, a posebno su iznenađeni Dalićevim potezom u drugom dijelu…

gol expired VIDEO Lovren otvoreno: "Livaja je ušao prekasno, nedostaje nam ubojiti napadač'' divider

"Hrvatska je ostavila jednako depresivan dojam kao Rusija. Iako su bili bolji u prvom poluvremenu, treba izdvojiti tek prilike Kramarića i Perišića, ali u nastavku je Dalić napravio neke neshvatljive promjene. Prepustio je loptu Rusiji i orijentirao se na kontranapade iako je imao samo jednog hitrog igrača – Nikolu Vlašića pa su naši reprezentativci dobivši loptu počeli raditi barem nešto, iako ni to nije bilo puno. Prepuštanje inicijative bila je velika Dalićeva pogreška", dodaje u svom tekstu SovSport.

Hrvati su slabiji i više nisu tako agresivni

Sport-express također ističe kako je Karpin na svom debiju imao puno lakšu zadaću s ovom verzijom Vatrenih, nego njegov prethodnik na Mundijalu u Rusiji.

Borna Sosa Sosa u debitantskom nastupu odigrao vrlo dobro pa poručio: "Dat ću sve od sebe za Hrvatsku!" divider

"Karpin je otvorio svoju eru remijem protiv ne tako opasnih Hrvata, koji su poslije 2018. godine ostali bez puno velikih imena i više nisu jednako agresivni. Uz dužno poštovanje Pašaliću, Kovačiću, Vlašiću i ostalim igračima iz ove momčadi", piše autor u izvještaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider