Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kako će se postaviti?

Rusi oprezni pred okršaj s Hrvatskom: Dobro znaju tko je favorit! Sprema li Karpin iznenađenje za Dalića?

Iako je Zbornaja komanda razbila Cipar sa 6:0, ruski mediji upozoravaju da igra nije bila dobra do drugog gola…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rusija je pobijedila Cipar 6:0 u pretposljednjem kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. i prepuna samopouzdanja stiže na odlučnu utakmicu s Hrvatskom u Splitu.

Rusi su prvi na ljestvici i dovoljan im je neriješeni rezultat na Poljudu za izravan plasman u Katar.

Međutim, u ruskim medijima nema pretjerane euforije. Rusi dobro znaju kome dolaze na noge i ne bježe od toga da je Hrvatska favorit.
Ugledni Sport-express upozorava da Rusija protiv Cipra nije odigrala baš tako sjajno kako to rezultat sugerira.

„Ne smije se zaboraviti loša igra do 54. minute“, upozorava novinar Sport-expressa Igor Rabiner.

gol expired Argentina srušila Urugvaj u Montevideu: Angel Di Maria odlučio veliki derbi, Messi ušao s klupe divider

„U kontekstu onog što Rusiju očekuje u Hrvatskoj ne smije se zaboraviti kako se igralo u prvom poluvremenu i početkom drugog. Karpin je rekao da je bio nezadovoljan prvim poluvremenom, i bio je potpuno u pravu. Hvala Bogu da smo rano zabili gol, inače bi s takvim nogometom sve moglo biti puno kompliciranije. No, već u prve tri minute, prije Erokhinovog gola, Aleksej Mirančuk je dva puta iz vedra neba pogriješio, jednom - Sutormin (na svojoj polovici terena, što je bilo posebno opasno) i Smolov“, upozorio je autor i dodao:

„U prve 54 minute broj elementarnih pogrešaka je prešao uobičajenu razinu. Da je bio kvalitetniji suparnik, sve je moglo završiti drukčije.“

S kojom postavom će Rusija izaći na megdan Hrvatskoj u Split? Sprema li Karpin kakvo taktičko iznenađenje?

gol expired Barcelona u večernjim satima petka potvrdila veliki povratak: Slavni Brazilac potpisao ugovor! divider

„Ne sumnjam u sedam kandidata, čak najvjerojatnije devet. Posljednja dva uključuju Smolova i Mostovoja. Polazim od standardne Karpinove formacije - 4-3-3. Ne može se potpuno isključiti da će u utakmici ovakvog stupnja važnosti, gdje imamo priliku ostati prvi i s neriješenim rezultatom, prijeći na igru s trojicom središnjih braniča, ali ne bih preuveličavao tu mogućnost“, piše Rabiner, koji smatra da Aleksej Mirančuk neće biti u početnoj postavi protiv Hrvatske.

„To sugerira činjenica da je odigrao svih 90 minuta protiv Cipra.“

„A ako usporedimo mogući ruski sastav u Splitu s prvom utakmicom protiv Hrvatske, onda se četiri imena neće poklopiti - Guilherme, Fernandez, Zakharjan i Kuzjaev“, piše autor i zaključuje tekst s prognozom udarnog sastava:

„Safonov - Sutormin, Divejev, Dzhikia, Kudrjašov - Barinov, Golovin, Fomin - Mostovoj, Erokhin, Smolov. Najveće nedoumice su oko Kudrjašova i Erokhina.“

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider